MUP ŽZH: U tijeku je akcija ‘Školarac’

 Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke zavela je akciju preventivnog karaktera „Školarac“, koju ćemo provoditi od 2. do 13. rujna.

Primarni cilj akcije „Školarac“ jeste zaštita djece kao sudionika u prometu, što uključuje pomoć djeci prilikom dolaska u školu i prilikom odlaska iz škole kući, kao i upozoravanje djece o opasnostima u prometu i educiranje djece o pravilima koje trebaju poštivati u prometu.

Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.

Tijekom akcije „Školarac“ policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini Osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati i upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu.

U tom smislu naglasak ćemo staviti na sankcioniranje prometnih prekršaja kojima se izravno dovodi u opasnost pješake, a primjeri tih prekršaja su prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, nepropisno parkiranje vozila na nogostupima i autobusnim stajalištima, upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehničkim neispravnim vozilima i sl.

Također, kontrolirat ćemo i sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Pozdravljam akciju no to bi trebalo svakog dana policija činit no zaboravlja se na vrlo važnu stvar u svemu tome.Tko sve obučava tu našu djecu jer grad bruji o tome kako ima instruktor pedofil koji se dovezuje curica i one jadne se premještaju u drugu školu i boje se to ikome kazati jer im je zaprijećeno.Nadaje ima instruktora koji su sa dijagnozom PTSP ostvarili vojnu invalidninu a eto osposobljavaju druge a ni sami nebi smjeli voziti.Ja svaki dan sretnen jednog takvog koji redovito čita novine a kandidati voze pa ja se pitam ljudi šta bi se trebalo desiti pa da nadležni nešto poduzmu?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.