MUP ŽZH traži 30 policajaca i pet mlađih inspektora

MUP Županije Zapadnohercegovačke raspisao je javni oglas za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke. MUP ŽZH traži 30 policajaca te pet mlađih inspektora.

Na temelju članka 49. Zakona o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke (“Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke” broj: 8/07, 16/07, 13/08 i 17/08) Povjerenstvo za izbor raspisuje:

JAVNI OGLAS
za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke

I
(Broj slobodnih radnih mjesta)

1. za čin policajca:

Uprava policije u sjedištu – 6
Policijska uprava Grude – 6
Policijska uprava – Ljubuški 6
Policijska uprava – Posušje – 6
Policijska uprava – Široki Brijeg – 6

2. za čin mlađeg inspektora

Uprava policije u sjedištu – 1
Policijska uprava Grude – 1
Policijska uprava – Ljubuški 1
Policijska uprava – Posušje – 1
Policijska uprava – Široki Brijeg 1

II
(Opći i posebni uvjeti)

Kandidati moraju ispunjavati opće i posebne uvjete predviđene Zakonom o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke i Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke broj:02-1-160/12-4 od 19.06.2012. godine.

Opći uvjeti su:
a) državljanstvo Bosne i Hercegovine;
b) životna dob između 18 i 27 godina za početni čin policajac i do 35 godina za početni čin mlađi inspektor;
c) najmanje IV stupanj školske spreme za čin policajca a najmanje VI stupanj stručne spreme odnosno najmanje prvi ciklus visokog obrazovanja Bolonjskog sustava studiranja za čin mlađeg inspektora;
d) liječničko uvjerenje ne starije od tri mjeseca kao dokaz o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za rad;
e) da nije otpušten iz institucije državne uprave ili iz vojne službe u Bosni i Hercegovini kao rezultat stegovne mjere;
f) da protiv njega nije pokrenut kazneni postupak i da nije izrečena pravomoćna kazna zatvora za kazneno djelo, osim za kaznena djela protiv sigurnosti prometa sukladno kaznenom zakonodavstvu;
g) da nije optužen od Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju i da se nije odbio pojaviti pred Tribunalom.

Posebni uvjeti su:
a) položen vozački “b” kategorije i
b) da zadovoljava sigurnosne kriterije potrebne za obavljanje poslova policijskog službenika.

III
(Dokumentacija, rok i mjesto prijavljivanja)

Uz prijavu na Javni oglas, koja treba sadržavati životopis, adresu i kontakt telefon, kandidat je dužan priložiti ovjerenu kopiju osobne iskaznice i sljedeće dokaze:
a) Uvjerenje o državljanstvu (na novom obrascu);
b) Izvod iz matične knjige rođenih (na novom obrascu);
c) dokaz o završenom najmanje IV stupnju školske spreme za čin policajca a najmanje VI stupnju stručne spreme odnosno najmanje prvom ciklusu visokog obrazovanja Bolonjskog sustava studiranja za čin mlađeg inspektora;
d) liječničko uvjerenje ne starije od tri mjeseca;
e) Izjava kandidata da nije otpušten iz institucije državne uprave ili iz vojne službe u Bosni i Hercegovini kao rezultat stegovne mjere, ovjerena od strane nadležnog tijela;
f) uvjerenje suda o nevođenju kaznenog postupka ne starije od tri mjeseca ;
g) Izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom članka IX. stavka 1. Ustava BiH, ovjerena od strane nadležnog tijela;
h) ovjereni preslik vozačke dozvole.

Potrebni dokumenti-dokazi o ispunjenosti općih i posebnih uvjeta Javnog oglasa predaju se u izvorniku ili ovjerenoj preslici.

Rok za predaju prijava na Javni oglas je 30 dana od dana posljednje objave u dnevnim novinama.
.
Prijavu na Javni oglas sa neophodnom dokumentacijom dostaviti isključivo preporučeno putem pošte na adresu:

Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH
Ul. Kralja Zvonimira br. 1
88320 Ljubuški
s naznakom Prijava na Javni oglas za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije, koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Napomena:

a) Prije donošenja odluke o izboru kandidata, predloženi kandidati biti će predmet osnovne sigurnosne provjere u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima stupnja “POVJERLJIVO”, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti tajnih podatka (“Službeni glasnik BiH” broj: 54/04 i 12/09), kao i odredbama podzakonskih propisa donosenih na temelju navedenog Zakona. Kandidati za koje se utvrdi postojanje sigurnosne smetnje biti će isključeni iz daljnje procedure odabira.
b) Umjesto kandidata koji su isključeni iz dalje procedure odabira predložiti će se sljedeći kandidati sa liste koji te uvjete ispunjavaju, uzimajući u obzir i druge uvjete koji su navedeni u ovom oglasu.

IV
(Vrste testova koje kandidati polažu)

Odabir kandidata za kadete Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH vršiti će se u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke i Pravilnikom o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke (“Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke” broj: 7/08 i 15/15). Samo kandidati koji ispunjavaju opće i posebne uvjete i koji su podnijeli svu potrebnu dokumentaciju , imaju pravo pristupa testiranju, koje se sastoji od:
a) test općeg znanja, uključujući pismeni rad;
b) test tjelesne sposobnosti;
c) liječnički pregled;
d) psihološki pregled, uključujući test i razgovor;
e) intervju.

V
(Trajanje obuke)

Obuka za čin policajca traje 12 mjeseci, a za čin mlađeg inspektora 6 mjeseci.
Kadet koji je upisan na obuku a koji samovoljno napusti obuku ili bude isključen s obuke svojom krivnjom nadoknadit će troškove obuke.

VI
(Trajanje probnog rada)

Po uspješnom okončanju temeljne obuke ravnatelj policije postavlja kadete na radno mjesto policajca ili mlađeg inspektora uz obvezu probnog rada koji traje 12 mjeseci.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

 • ok, sve super. samo odakle meni kao nezaposlenom, a zainteresiranom za prijavu na natječaj, 60 Km da izvadim lječničko uvjerenje, nije to rodni list pa da ga kući imam. to se jednostavno stavi na natječaj da ce kandidati koji budu izabrani odnosno pozvani na razgovor trebati dostaviti lječničko uvjerenje

 • Šta je, da neće izbacivati kriminalce, tj. one koji štite kriminalce iz svojih redova?? Policajci koji štite kriminal,ta,zna se koji su. A znaju im i šefovi.

 • u,covika.u.mamicin,ukralo.masinu,za,krizat,duvan,,,,dosla,pol,,napravila,zapisnik,,masina,nije,uopce,,ukradena,,,on,prijavijo,,onu,sto,mu,je,sipa..blombirala,,,on,je,prodo….vuk.pojijo….MAGARCA,,,

 • kamere, radari , honorarni špijuni , povećanje broja drotova , kuda sve ovo ide , VLAST SE PLAŠI
  stoke sitnog zuba.

 • Uhhh jes im problem naci ovakve kao sto sretamo na cestama svaki dan u svakoj civiliziranoj drzavi bi zatvorili a nebi ih dali da stavljaju red,jer oni niti znaju niti su to u stanju

 • Ovde se unaprijed zna sve samo vrijeme mora proć. Ovako je kod nas a možda već i rade pa radi proforme natječaj.

 • Poštovana gospodo policajci ŽZH, vi stariji, mlađi i polumlađi, kako doznajemo iz pouzdanih izvora grada Širokog Brijega, pojedini policajci PU Široki Brijeg godinama maltretiraju i psihički i fizički zlostavljaju istinske naše Hrvatske i HVO branitelje, ljude koji su im omogućili radna mjesta. Potom želim istaknuti što nam ispričao naš ratni kolega, čovjek vojno-akademski obrazovan i i kao takav ustupio u prve redove OSICE Zagreb, od Vukovara do Dubrovnika, gdje je i ranjavan kad su se bile najveće bitke 1991. god. Potom kada su Jugo-armija napali Mostar i ZHŽ ustupio u obranu našeg Hrvatskog Katoličkog puka. Radi se o tada dečku koji je osnovao i Poskok-bojnu. Na svim ratnim područjima je proveo pune 4 god. samo u ovoj županiji istinski uvjek u našim HV profesionalnim brigadama, prije gore navedeno ZG. ostalo želi zadržati s nama jer prisega je ,,uvjek vjerni”. Da skratimo, čovjeka su, našeg ratnog veterana hapsili Širokobriješki, žalosno je reći za takve, policajci, sa značkama naše šahovnice i Hrvatskog grba. Sve što smo mi izborili. Takvi isti su 1945. god. napravili Bleiburg i spalili Širokobriješki samostan i fratre. Ti prekrasni Hrvatski Katolički policajci neka ovo pročitaju i neka se sjete našeg suborca koji im je, skupa s nama dao naša obilježja i omogućio radna mjesta i djeci im priuštio puno toga dobra. Vrijeme je isteklo, neka se vječno srame Hrvatskog, najvećeg Katoličkog puka i žurno obrate da bi spasili iskvarene crne duše, jer evo mi opraštamo, a kako će gospodin Isus, za koga smo se kleli, mi to znamo a ne bi poželili da ti, sramotno Katolički zlikovci dožive i prežive što smo mi. ,,Koji našem veteranu to nisu činili neka im Isus Krist podari svako dobro, njima i njihovoj obitelji-djeci.” Od srca im želimo, kao i naš suborac, poštovani koji izborite natječaj, časno poštujte obilježja Hrvatska, koja smo izborili mi Hrvatski časnici i časnici HVO-a, ne generali. Obavljajte isto tako svoje radne obaveze, budite primjer svećenika onda onog čega ste se obavezali, da bi istaknuli najvrijednije uvjek pozdravite naše Hrvatske branitelje i branitelje HVO-a, udovice poginulih branitelja, i djecu Hrvatskog branitelja bio živ ili mrtav, on je tu a ko se nije nabogatio na Hrvatskoj Katoličkoj krvi i naravno sve osobe poštujte bilo koje nacionalnosti, a najvrijednije, dragi moji nadolazeći, djelatnici navedenih PU nikada nemojte suditi osobe po izgledu, raznim odjevanjima što je po zakonu i dozvoljeno, i neka vam je uvjek na pameti, a posebno na radnim mjestima, da ćete jednog dana prije ili kasnije, svi biti osuđeni, kao što smo i mi u danima kad je bilo najteže. Sve vas skupa pozdravljamo i srdačno vam se zahvaljujemo na ovom čitanju, za vaše dobro. Časnici HV I HVO-a….BiH.

  • Odraci svoje i tamo budi iznad zakona i ti isvi takvi ratni profiteri kriminalci ilazni branitelji a ne kenjaj po portalima majmune.

Komentiraj: