Europska liga: Shirak torpedirao Zrinjski

Mostarski Zrinjski imat će težak posao da se plasira u drugo pretkolo Europske lige. U prvoj utakmici 1. pretkola u armenskom gradu Gyumriju domaći Shirak slavio je s 2:0 te ostavio gostima iz Mostara smanjene šanse da će se plasirati u sljedeće kolo.

Zrinjski je u Gyumriju imao inicijativu, imao je veći posjed, a Shirak se uglavnom orijentirao na kontranapade. Iz jednog takvog postigao je prvi gol, i to u 18. minuti, kada je na asistenciju Diarrassoube pogodio njegov sunarodnjak iz Obale Bjelokosti Jean-Jacques Bougouhi.

Mostarci su tražili pogodak koji bi im povećao izglede za uzvrat, no uspjeli su ga primiti. U 76. minuti vratar gostiju Ratko Dujković katastrofalno je pogriješio, točnije Bougouhi mu je oteo loptu i pogodio praznu mrežu.

Do kraja utakmice šokirani gosti pokušali su doći do pogotka, ali nisu uspjeli i sljedećeg četvrtka morat će na svom stadionu nadoknaditi 0:2. Ipak, imat će nešto bolje uvjete jer se u Armeniji igralo na visokoj nadmorskoj visini i po velikoj vrućini.

Među tri tisuće gledatelja na stadionu bila je i mala grupica navijača Zrinjskog koja je uspjela doći u ovaj skoro 3.000  kilometara udaljen grad i bodriti svoje ljubimce.

(Bljesak.info)

5 komentara

Komentiraj: