MUP ŽZH: Stacionirani radari još nisu u funkciji

U proteklih nekoliko dana na području Županije Zapadnohercegovačke, točnije u gradu Širokom Brijegu te općini Grude, postavljeno je ukupno 11 stacioniranih radara koji bi trebali zabilježiti vozače koji prekorače dozvoljenu brzinu.

Radarska kućišta postavljena su bez ikakve najave, a nakon što smo pisali o postavljanju njih šest u Širokom Brijegu, iz MUP-a ŽZH nismo uspjeli dobiti nikakve informacije s obzirom da ova institucija nema glasnogovornika, dok su za portal Jabuka.tv prije četiri dana iz Operativnog centra MUP-a ŽZH kazali da o ovome ništa ne znaju, pa ni o tome tko je novi glasnogovornik MUP-a.

Ipak, na službenoj stranici MUP-a ŽZH objavljeno je priopćenje naslovljeno ”Prevencija u prometu” u kojemu policija i dalje ne navodi točan broj postavljenih stacioniranih radara te o njihovim lokacijama. Iz toga se da iščitati da radari još nisu u funkciji te da će ih biti postavljeno još.

”Lokacije radarskih kućišta utvrđene su analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem razdoblju događale prometne nezgode sa najtežim posljedicama. Smatramo da će se postavljanjem radarskih kućišta i radara značajno poboljšati sigurnost cestovnog prometa i doprinijeti smanjenju ukupnog broja prometnih nezgoda”, navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Iz policije su potvrdili da će na lokacijama gdje su postavljena radarska kućišta biti postavljeni prometni znakovi ”Radarska kontrola”.

”Nakon puštanja u funkciju radarskih kućišta, o broju i točnim lokacijama, javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija”, dodaju iz policije.

”Ponovno pozivamo vozače kao i sve druge sudionike u prometu da se ponašaju savjesno, odgovorno i da poštuju prometne propise, kako bi se izbjegle prometne nezgode, a time sačuvali životi i imovina svih sudionika u prometu”, navodi se na kraju priopćenja Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Jedini siguran način punjenja proračuna i osiguravanja sredstava za plaće uhljebima …
    Jednostavno, legalizirano drumsko razbojništvo a razbojnik je piznat – država ili ono što zovemo državom …!!!

  • Jedini siguran način punjenja proračuna i osiguravanja sredstava za plaće uhljebima …
    Jednostavno, legalizirano drumsko razbojništvo a razbojnik je poznat – država ili ono što zovemo državom …!!!

Komentiraj: