MUP ŽZH raspisao tjeralicu za Josipom Romićem iz Posušja

MUP Županije Zapadnohercegovačke, po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, raspisao je tjeralicu za Josipom Romićem iz Posušja.

Josip Romić osuđen je zbog kaznenog djela Protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja – Zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju opisano u čl. 292. st. 1. alineja 2 i st. 2. KZ-a RH, a navedene kazneno-pravne radnje po kaznenom zakonodavstvu FBiH pravno se kvalificiraju kao kazneno djelo Zlouporaba ovlasti u gospodarstvu iz čl. 259. st. 2. u svezi sa st. 1. ranijeg KZ-a F BiH ( Sl. novine FBiH 43/98, 2/99, 15/99, 29/00 i 59/02), po zahtjevu za preuzimanje izvršenja kazne iz RH u FBiH, a na temelju čl. 152. st. 1. i čl. 446. st. 1. ZKP-a FBiH.

Romić je rođen 21. ožujka 1960. godine u mjestu Ždrimci, općina Uskoplje – Gornji Vakuf, a prebivalište mu je u Vinjanima u općini Posušje.

”Građane koji imaju informaciju o boravku i kretanju navedene osobe molimo da obavijeste najbližu Policijsku postaju pozivom na besplatni telefonski broj 122”, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.