Klubovi jednoglasno uz regionalnu ABA ligu

Klubovi vlasnici regionalne košarkaške ABA lige jednoglasno su objavili kako i dalje nastupaju u tom natjecanju bez obzira na eventualne kazne u suspenzije FIBA-e.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon sjednice Skupštine u Beogradu, čelnici klubova i lige poručili su kako će iduće sezone igrati ABA ligu bez obzira na poteze svojih nacionalnih saveza i pored velikih sukoba FIBA-e i Eurolige.

Iz FIBA-e nije stigao niti jedan dokument o ukidanju ABA lige, a tek ako i kada takav dokument bude stigao, Skupština lige će reagirati.

“Članovi ABA lige ostaju na istom pravcu. Složno je svih 12 članova klubova vlasnika. Svih 12 klubova je jedinstveno i želimo nastaviti u istom smjeru. Znamo svoj put i interes i na taj način ćemo pokušati da ova liga iz godine u godinu bude organiziranija,” kazao je predsjednik Budućnosti Dragan Bokan dodavši kako je financijska situacija stabilna.

Bokan, koji je ove sezone i predsjednik tročlanog Predsjedništva ABA lige, najavio je kako će nacionalnim savezima biti poslano pismo kako bi se zajednički razmotrila situacija, a liga još više unaprijedila i postala jedna od najboljih projekata u ovom dijelu Europe.

“U ovim mutnim vremenima pokušava nas se ubaciti u prostor koji nismo zaslužili. Pokušat ćemo obraniti prvo klubove, pa saveze te velika europska natjecanja,” istaknuo je Bokan, dok je predsjednik Cedevite i jedan od dopredsjednika ABA lige Mladen Veber rekao da su klubovi pokazali ozbiljnost i da misle na interes regionalne košarke.

Kada je riječ o suspenziji klubova, Bokan je poručio da klubovi moraju gledati “dva do tri mjeseca unaprijed”.

“ABA liga nije napravila niti jednu pogrešku, nije prekršila niti jedan član ugovora ni s Euroligom, ni s FIBA-om, niti s bilo kojim od saveza. Neće nam biti teško odlučiti se i spremni smo za svaku situaciju, zato što smo definitivno čuli od svih 12 klubova vlasnika da je jedini interes igranje lige”, rekao je Bokan.

On je dodao kako je iza ABA lige stala i Cibona, koja se opredijelila za FIBA Ligu prvaka. Kako je naglasio mora se voditi i računa o reprezentacijama i zbog toga svi moraju biti ‘partneri u ovom poslu’.

“Ne vidim zašto savezi nemaju hrabrosti makar biti i jedinstveni kada su u pitanju ucjene od strane FIBA-e. Ovo nije socijalizam, ovo je biznis,” dodao je Bokan.

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović je naglasio kako su pripremljene mjere za sve kombinacije. “Imamo pripremljene mjere za A i za B kombinaciju, a vjerojatno postoji i C kombinacija. Najviše bi voljeli kada bi došlo do dogovora na relaciji FIBA – Euroliga,” kazao je Čović.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.