MUP RS-a: Mektićeve izjave izazivaju nepovjerenje građana u rad institucija

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske priopćio je danas da su izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o radu MUP-a, dane BN televiziji, zasnovane na netočnim informacijama koje stvaraju nepovjerenje građana u rad institucija, što je najteža posljedica takvih i sličnih izjava.

Mektićeva izjava da je moguće da je neko iz MUP-a umiješan u “slučaj Dragičević” je, kako i on sam navodi, zasnovana na neprovjerenim, odnosno “svakakvim informacijama i nagađanjima”.

MUP je negirao i kategorički odbacio Mektićeve navode da “pripadnici MUP-a Republike Srpske rade u noćnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotičkih sredstava”.
MUP Srpske je pozvao građane, ako eventualno imaju informacije o nezakonitim ponašanjima pripadnika MUP-a, da ih dostave policiji.

“Sve izjave visokopozicioniranih osoba u BiH, koje su u vezi sa teškim tragedijama i situacijama, a temelje se na neprovjerenim činjenicama, su za svaku osudu i njima se samo potiče širenje netočnih i neprovjerenih informacija, te stvaranje novih, što otežava rad nadležnih institucija”, navode u MUP-u Srpske.
Mektić je ove navode iznio jučer u emisiji “Puls” BN televizije.

(Srna)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.