MUP HNŽ podiže sigurnosnu situaciju na višu razinu

Policija HNŽ

Učestale pljačke i razna razbojstva na području grada Mostara, ali i cijele Hercegovine, primorale su ravnatelja policije MUP-a HNŽ da održi sastanak po pitanju sigurnosne situacije na području ove županije.

U prostorijama Uprave policije MUP-a HNŽ na inicijativu i poziv ravnatelja policije Ilije Lasića održan je sastanak na glavnim tužiteljem Županijskog tužiteljstva, šefovima ureda Obavještajno-sigurnosne agencije u Mostaru, područnog ureda Agencije za istrage i zaštitu Mostar, šefom Detašmana Federalne Uprave policije, šefom Terenskog ureda Jug Granične policije BiH, a na kojemu se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Na sastanku su definirane temeljne naznake aktivnosti svih sigurnosnih agencija na području ove županije, s ciljem poboljšanja sigurnosne situacije i pružanja što kvalitetnije usluge građanima na području HNŽ.

Razgovaralo se također i o doprinosu ovih institucija globalnom stanju sigurnosti na području cijele BiH u skladu sa Zakonom propisanim nadležnostima svih institucija koje su participirale na ovom sastanku.

Dogovoreno je i redovito izvještavanje te razmjena iskustava kao i intenziviranje suradnje u oblasti sigurnosti.

Podsjetimo, na području Mostara u proteklih 48 sati dogodile su se dvije veće pljačke. Sinoć je opljačkana trgovina ”Zoki” na Bijelom Brijegu, dok je samo 24 sata prije uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkana benzinska crpka u Dubrovačkoj ulici.

Vrijedi napomenuti kako je u siječnju zabilježen veliki broj pljački trgovina na području Mostara, većinom uz prijetnju vatrenim oružjem.

(Bljesak.info)4 komentara

  • bravo bravo odavno vi primate plaću da radite nesto.ako necete radit ima tko hoce.najlakše u državne jasle i drkat pomale po gradu,ismijavat se raji i fukat.sta sada.Lasić lako je otić u Zagreb i bit tamo pogodine na racun gradjana koji su vam sada počeli da vraćaju hahaaa…

  • Vrjeme je da se ozbiljno radi.Građani sami trebaju pomoći policiji,jer oni nemogu sami sve držati na oku.Svi zajedno za našu sigurnost.

  • jedino baš da dođe onaj betmen iz filma i da pomogne nesposobnim policajcima koji su upošljavani u mup po kumstvu i rođačkim vezama,čast izuzecima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.