MUP HNŽ o deblokadi Uborka: Policija je radila po zakonu

Dana 09. prosinca 2019 u jutarnjim satima policijski službenici MUP-a HNŽ su poduzeli Zakonom propisane mjere i radnje i izvršili deblokiranje pristupa deponije, kojom gospodari JP “Deponija” Mostar.

Službene radnje su poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 02. prosinca 2019. i 06. prosinca 2019. i Zaključka Vlade BiH od 28. studenog 2019. u kojem između ostalog stoji da se, citiramo: “…ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole”.

Zakonom o unutarnjim poslovima propisano je: policija je dužna pružiti pomoć radi rješvanja poslova i zadaća koji spadaju u nadležnost drugih državnih tijela, gospodarskih društava i pravnih osoba koja vrše javna ovlaštenja, ako se prilikom vršenja tih poslova naiđe na fizički otpor ili se takav otpor može osnovano očekivati.

Dakle, svi zakonom propisani uvjeti za policijsko postupanje su bili ispunjeni, a zadaća je izvršena bez uporabe sredstava prinude.

Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o “policijskoj diktaturi”, “političkoj policiji” i sličnim terminima kojim su nas “počastili” pojedine političke stranke i udruženja radi ostvarivanja svojih jeftinih političkih poena.

Policija djeluje profesionalno na temelju propisanih ovlasti i pravilima struke a sve u cilju osiguranja imovine i osobne sigurnosti građana HNŽ, te poštivanja i dosljednog provođenja Zakona iz svog djelokruga rada, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ-a.

Policija silom deblokirala deponiju Uborak, prosvjedi se ne smiruju

(www.jabuka.tv)

 


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.