MUP HNŽ: Nije zabilježen nijedan incident na Thompsonovu koncertu u Mostaru

Nije zabilježen nijedan incident na sinoćnjem koncertu potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne koji se nalaze u pritvoru u Den Haagu – doznaje Fena u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

– Koncert je protekao bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira – kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik županijskoga MUP-a.

>> Pročitajte i: Na koncertu 10 tisuća ljudi, Thompson poručio: Ljepota i ljubav su večeras u Mostaru

Prema procjenama pojedinih medija, na koncertu održanom na stadionu Hrvatskoga športskoga kluba Zrinjski u Mostaru okupilo se više od 10.000 građana, a uz Marka Perkovića Thompsona nastupili su Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, grupa Galeb, klapa Hrvoje i drugi. Glazbenik Marko Perković Thompson pozvao je nazočne i sve Hrvate da ohrabre haaške uznike.

– Ovim skupom smo izrekli ljepotu i ljubav. Želimo ohrabriti uznike i naš narod u Hercegovini, Bosni, Hrvatskoj… To je naša poruka. Neka osjete snagu i vjeru. Mi ćemo bdjeti i moliti se te dati potporu zajedništvu – rekao je hrvatski glazbenik kojemu je nastup u Mostaru bio osporavan.

Koncert, koji je proteklih dana izazvao veliku pozornost i podignuo puno prašine u javnosti, završio je u 23 sata i 15 minuta, pjesmom “Lijepa li si”. Tijekom koncerta, ispred bine stajale su prazne bijele stolice s natpisima nekadašnjega predsjednika Vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brune Stojića, načelnika Glavnoga stožera Hrvatskog vijeća obrane generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, načelnika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i predstojnika odjela za ratne zarobljenike i razmjenu Berislava Pušića.

Šestoricu Hrvata u svibnju 2013. Haaški sud nepravomoćno je osudio na zatvorske kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH. Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora. ICTY je najavio kako će pravomoćnu presudu u predmetu “Prlić i drugi” donijeti najkasnije u studenome ove godine.

(Fena)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.