Muftija Ševko Omerbašić o Šušku: “Pomagao je BiH i Bošnjake, znao je poloviti oružje za HVO i Armiju BiH”

U srijedu 2. svibnja na HRT-u prikazan je dokumentarac “Gojko Šušak – pobjednik iz sjene”. Pokazane su eksluzivne snimke te su u dokumentarcu sudjelovali brojni politički predstavnici iz ratnog vremena.

Tako su sugovornici bili dr. Miroslav Tuđman, Damir Krstičević, nekadašnji američki ministri i brojni drugi. Među njima je bio i zagrebački muftija Ševko Omerbašić, koji je o ratnom ministru obrane imao samo riječi hvale, piše Poskok.info.

Šušak nije kriv za bošnjačko-hrvatski sukob, pomagao je Bošnjake

Muftija Omerbašić o Gojku Šušku rekao je sljedeće: “Gojko Šušak kao ministar obrane dosta je pomagao Bosnu i Hercegovinu odnosno Bošnjake. Znao je često puta popoloviti oružje za HVO i Armiju BiH. Ima svjedoka i danas koji su živi koji su dobivali to oružje”.

Ševko Omerbašić govorio je i o bošnjačko-hrvatskom sukobu: “naravno kad je došlo do sukoba, tada su se tražili krivci za taj sukob. Dosta je onih koji misle da je Šušak bio jedan od njih, dok ja osobno ne mislim tako. Mislim da je on ostao korektan”.

Šušak i 1993. obećao oružje Armiji BiH 

Armija BiH je i krajem 1993. godine tražila oružje od Ministarstva obrane RH. Kako svjedoči Omerbašić “s generalom Rojsom pokušao sam da ukinem embargo i tada smo otišli kod Šuška, zamolili smo ga da pomogne da se situacija smiri i da na neki način Armija BiH dobije oružje”.

Na to je Šušak Omerbašiću odgovorio da “oružje koje je pod kontrolom UNPROFOR-a ići u Bosnu”. Omerbašić ističe kako je bio svjedok te rečenice te da smatra da kritike koje su potjecale iz reda hrvatskog naroda su “nepravične”. Kako kaže, on to misli i danas.

O humanitarnoj pomoći Gojka Šuška bošnjačkim izbjeglicama

Omerbašić se osvrnuo i na humanitarni aspekt pomoći HV-a Bošnjacima: “Bio je ogroman broj izbjeglica iz BiH, oko 200.000 njih. Oni su u Hrvatskoj našli bolje utočište nego što su ga našli u Austriji i Njemačkoj i drugdje. Naravno, ministar se nije bavio humanitarnim radom, ali znam da je pomagao neke obitelji. Znam iz osobnih izvora da je on osobno pomagao njima”.

Dakle, ukoliko uzmemo riječi muftije, koji razborito i bez padanja na propagandu koju promiču sve glasniji krugovi u Sarajevu – i tzv. lijeve i tzv. desne bošnjačke opcije – Gojko Šušak nije bio agresor ni zločinac. Pomagao je bošnjačkom narodu, za kojeg je smatrao da ne smije biti neravnopravan nigdje na teritoriju BiH, kako to ne smiju biti ni Srbi ni Hrvati.

Bilo bi dobro poslušati riječi muftije Omerbašića. Recimo da razboritosti. Recimo ne svima onima koji mlate žene i članove izbornih povjerenstava.

Dokumentarni film HRT-a možete pogledati ovdje.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Zato je RH-ka agresor na BiH-nu,zato Bakir i svi bošnjački političari koriste svako moguću prigodu da posjete na UZP-vat,agresiju RH-ke sa puno više žara,mržnje nego što spomenu Srbiju,i Miloševića…Evo i danas imamo prigodu slušati povike,prigovore na gradnju Pelješkog mosta i sve što gospoda iz Sarajeva radi hrvatima u Federaciji i to sa kakvom mržnjom,cinizmom,zlobom…Nadamo se iskreno da će RH-ka i hrvatski narod iz svega ovog danas a i iz prošlosti znati izvući pametnu pouku i ne nasjesti nikada više tako naivno…Neka Ševko i svi ostali bošnjaci ,muslimani budu iskreni i kažu kako im je u RH-koj danas i od rata na ovamo,a neka vide što se dešava hrvatima u Federaciji i BiH-ni…Hrvati su očito glup i naivan narod,kojem prijeti nestanak iz BiH-ne…A nestankom hrvata,katolika iz BiH-ne neka se EH-ka zapita sa kim će graničiti i djeliti preko 1000 km.granicu…Bošnjaci a tako i ovaj uvaženi Šefko jedno pričaju a drugo rade a što nam misle neka je Bog na pomoći…

  • Najgore su poturice tipa Željko Komšić, Slavo Kukić, Jere Lijanović & ostali iz klana s Visoke glavice, pa poturčene daidže.

  • Poturica tih tvojih,kako ih zamišljaš najviše u HDZ-ci,pa HDZ-1990,HSP-va,..Zašto ćute o zločinima nad hrvatima,zašto ćute o Dudakoviću,Šerifu Patkoviću,Seferu,ĐŽevadu Mlaći,Cikotiću,ubistvu Leutara,gen.Šantića itd…Pa što su i tko su ti ljudi ,političari koji sjede na odgovornim funkcijama a ćute na svu ovu i druge nepravde koje se čine hrvatskom narodu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.