“Mućke” su ponovno hit u Britaniji: Kao mjuzikl ruše sve rekorde – Jabuka.tv

“Mućke” su ponovno hit u Britaniji: Kao mjuzikl ruše sve rekorde

Britanska humoristička televizijska serija “Mućke” (Only Fools and Horses), koja je jednom epizodom postavila rekord u televizijskoj gledanosti, sada doživljava novu popularnost u formi mjuzikla u londonskom West Endu.

Britanci, opterećeni temom “Brexita”, rado gledaju novu verziju “Mućki” dok se nostalgično prisjećaju starih, jednostavnijih vremena.

Dosta toga se promijenilo u Britaniji od kada su se Derek “Del Boy” Trotter i njegov mlađi brat Rodney tijekom osamdesetih i devedesetih borili za preživljavanje na surovim ulicama Peckhama, u jugoistočnom dijelu Londona, preprodavajući svaku vrstu robe do koje su mogli doći.

Sad smo u nevjerojatno polariziranoj situaciji, pa je lijepo da se nekada vratimo unazad i pogledamo stvari kroz naočale sa ružičastim staklima, izjavio je Tom Bennett, koji u mjuziklu glumi Del Boya.

On je rekao da bi se moglo reći da su to bila “jednostavnija, mnogo bolja vremena”.

To uopće nije tako. Ali zabavno je. Ovo je mjuzikl zasnovan na jednoj od najboljih komedija koje su ikada napisane, rekao je Bennett.

Original je bio djelo Johna Sulivana, čija je sposobnost da prikaže neodoljive gubitnike zasnovana na iskustvu odrastanja u obitelji iz radničke klase u južnom dijelu Londona.

On je prihvatio posao iza kulisa u BBC, a scenarij mu je godinama odbijan. Jedna epizoda “Mućki” je 1996. godine privukla rekordnu publiku od više od 24 miliijuna ljudi u Britaniji, a Sulivenova serija je do trenutka kada je on umro 2011. godine stekla planetarnu popularnost.

Stanovnici današnjeg Peckhama su među onima koji sada pune Kraljevski teatar Haymarket, jedan od najstarijih u West Endu. Mjuzikl je djelo Sulivanovog sina Jima, koji se udružio sa glumcem i piscem Paulom Whitehouseom i razvio ideje koje je ostavio njegov otac.

Od premijere prošlog mjeseca, za mjuzikl je prodano 150.000 ulaznica, a predstave su rasprodane do kraja kolovoza. Time je oboren rekord po brzini prodaje ulaznica u teatru, javlja B92.

Nove “Mućke” do sada su zaradile više od osam milij

una funti. Mjuzikli su West Endu prošle godine donijeli prihod od preko 765 milijuna funti, navodi se u podacima Udruženja londonskog teatra.

 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.