Mucić&CO. izgradio i u rad pustio solarnu elektranu

Građevinska tvrtka MUCIĆ&CO. d.o.o. Dugopolje koja je ujedno i investitor projekta, izgradila je i pustila u rad solarnu elektranu ‘’Solero 2B’’ na lokaciji Gornji Muć, radna zona Prisike. Tvrtka je kao odgovor na globalnu recesiju osnovala vlastiti sektor ‘’Energetika’’ čija je zadaća širenje djelatnosti na područje energetike-prvenstveno korištenje obnovljivih izvora energije, a prvi značajan rezultat ovog sektora je puštanje u pogon solarne elektrane ‘’Solero 2B’’, izgrađene na krovištima vlastitih industrijskih pogona, navedeno je jučer iz ove tvrtke nakon uspješno završenog projekta koji je vrijedan svake pohvale.

“Zelena” energija

Elektrana je dana 27. srpnja 2012. godine poslije uspješno provedenog ispitivanja u pokusnom radu (bez ijednog nedostatka i primjedbe) priključena na distribucijsku mrežu u koju će godišnje isporučivati 330 000 kWh „zelene“ energije. Projekt je u cijelosti djelo stručnjaka MUCIĆ&CO. što je podrazumijevalo izradu kompletne tehničke dokumentacije (idejni, glavni i izvedbeni projekt), ishođenje svih suglasnosti i odobrenja, projektiranje i izrada noseće konstrukcije, nabava i montaža opreme i materijala te izvođenje svih elektro, strojarskih i građevinskih radova. Projekt je realiziran sa preko 90 % domaće komponente. Jedina uvozna oprema su strujni pretvarači koji se za sada ne proizvode u Republici Hrvatskoj.

Zahvala općini Muć

I na ovom planu tvrtka je poduzela i realizirala značajne aktivnosti kako bi se stvorili preduvjeti da se navedena oprema u dogledno vrijeme proizvodi na domaćem tržištu. – Ovim putem upućujemo zahvalu općini Muć na međusobnoj suradnji, te se nadamo se da ćemo na ovom području izgraditi još nekoliko solarnih elektrana – naglasili su iz odjela društvenih djelatnosti poduzeća Mucić&Co.3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.