Mrlja u rijeci Lištici nije opasna – Jabuka.tv

Mrlja u rijeci Lištici nije opasna

U četvrtak u poslijepodnevnim satima u rijeci Lištici pojavila se velika smeđa mrlja koja je izazvala zabrinute rekacije građana Širokog Brijega koji su u tim trenucima prolazili tim dijelom šetnice koja se nalazi u Ulici Stjepana Radića, točnije preko puta zgrade Županije Zapadnohercegovačke.

Osim što je ovaj prizor zgrozio prolaznike, na tome će samo i ostati jer kako doznaje portal Jabuka.tv na licu mjesta, nije riječ o nikakvoj kemikaliji niti otpadnim vodama već se jednostavno radi o oborinskim vodama.

A zašto se pojavila smeđa mrlja? Naime, u tijeku su radovi na kanalizacijskom sustavu u dijelu Ulice Stjepana Radića, a prilikom izvođenja istih, došlo je do pucanja cijevi oborinskih voda te da bi se spriječilo veće istjecanje na samu prometnicu, kao privremeno rješenje postavljene su cijevi koje vodu preusmjeravaju u rijeku Lišticu.

S obzirom da se u blizini šetnice pa i samog korita nalazi makadamski parking i zemljano tlo, voda je ‘pokupila’ sve ovo navedeno te se tako stvorila mrlja u rijeci.

Tako da mjesta strahu i panici nema, riječ je samo o oborinskim vodama. A možda bi se ipak trebali zabrinuti zbog kanalizacijskih cijevi koje se nalaze nešto nizvodnije… Ako ništa, u središtu grada ponekad se dobro ”čuje”.

(www.jabuka.tv)


25 komentara

 • Zbog uništavanja rijeke Lištice sve odgovorne treba pobiti…
  Eto ako me neko ne razumije P O B I T I…
  Jer već godinama primitivni kapitalisti ubijaju nas!

 • sve što je otpad ide u rijeku Lišticu,budite u jutro ispod hotela pa ćete ćuti što “miriše”,pa jasno kolektor ne radi a gdje ide otpad iz kanalizacije????????????????????????????????????????????????? SRAMOTA da ne kažemo nešto drugo.

  • mislim da ti otpadi nisu toliko opasni kao otpadne vode od betonara i otpadne vode od prerade kamena. ti kemijski spojevi su prepreopasni i u najmanjem obliku.

 • Netko će ove mrlje debelo naplatiti,ili je već naplatio. Čuj mrlja u Lištici nije opasna,pa i budala zna da otpad iz Feala ubija i truje sve u rijeci i nas tu koji živimo.Na žalost nemožemo reći da nam ovo neko radi iz Sarajeva ili RS-ke,nego mi sami sebi,ubijamo se i šutimo pred velikim tajkunima i političkom mafijom koja toi sve odobrava i naplaćuje. A na kraju će nam djeca i unučadi platiti zdravljem.ŽALOSNO I TUŽNO.

 • aj rodjo sta ima veze to, ja svako malo svoju kanalizaciju pustim u kanal,lakse tako ne zovi ovog zovi onog,cekaj ga jos mu plati,jasta!

 • Kad god se ovako nešto dogodi, uvijek je objašnjenje da tu “nema ništa opasno”, da otpadne vode puštene iz Feala, Županije, onih građevnih tvrtki po Trnu, pa iz kanalizacije i drugih pič… materinih nisu opasne. Nikad nitko nije kriv. Nije kriv ni kad po obilaznici bacaju smeće u rijeku i kad ga bacaju u Borku, na Uzarićima i po Blatu. Ispada da je bacanje smeća u rijeku korisno i poželjno za eko sustav.

 • Ma dajte molim vas, glavno da se ima love za asfaltirat nekolko stotina metara ceste u gospodarskoj zoni TRN.
  Što će oni siromasi tvorničarski ,kad nemaju ni za kave a kamoli da plate asfalt iz svoga džepa.
  Mogla se ta lova pametnije uložiti ima ulica satareš se vozeči, protrese ti i bubrege i cilo auto kad prođeš njom, ali eto prišnija je gospodarska zona TRN, koju nastanjuju gospodarski siromasi, pa čekaju kad će im županija dat lovu za 300-400 asfalta..
  A možda je ibolje tako ,prije će nas potrovat, manje ćemo se patit..

 • nema veze s temom oprostite ali moram ovo reći čitajući o ovom udesu u Knešpolju.Juče sam vozio na Kočerinu cca 50 km na sat a neka kuja ,plavuša vjerovatno ofarbana s troje male dice u autu,normalno ne svezane pojasom niti u sjedalicama,s nekim pkavim karavanom,čini mi se reno tako agresivno pretiče i svira mi da bi nakon pedeset metara skrenula pred Ticinu trgovinu.Suzdržao sam se da ne stanem i nedam joj srednji prst jer joj ga suprug očigledno nedovoljno ugoni.Koja kravetina naša kočerinska.Ako se prepozna neka se sjeti plavog golfa četvorke.uz poz.kad se poželi dobra k, nek se javi voljan sam joj pomoći.

 • šta ćeš ti uvatit neću nikad dozvolu platit pa ću ipak sve lovit i klati,kad ovi mogu u gradu radit šta oće radit ću i ja!

 • Čuj ti ćeš lovit i klat,, PRIMITIVAC proguglaj šta znači ova riječ uopće jer sumnjam da imaš mozga ikako,,ako oni budu skakali što bi stari narod rekao u “čatrnju”hoćeš i ti??? zbog takvih mi i nemožemo napravit ništa u gradu,, al neka ako dragi Bog da dobije se koncesija na vodu ove godine dođi i probaj bez dozvole i “klat”kako ti kažeš ja te čekam nije problem,,, sjediš i laješ tj.blejiš za komp. probaj poduzet nešto skini paučinu sa stolice i kreni….

 • Tisucu puta je gori onaj boksitni otpad pun teskih metala od ovog septickog otpada ispod robne kuce, pa ondje ispod Susak lovi ribu i eno ga sve zdraviji i zdraviji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.