Može li Facebook ugroziti TikTok novom aplikacijom? – Jabuka.tv

Može li Facebook ugroziti TikTok novom aplikacijom?

Svjetska popularnost TikToka natjerala je Facebook da razmisli o vlastitoj aplikaciji koja bi koristila isti princip. I tako se rodio Collab (skraćeno od engleske riječi collaboration odnosno suradnja), aplikacija koja bi trebala “donijeti novi pristup glazbenoj suradnji”.

Kako su pojasnili iz Facebooka, Collab je aplikacija koja omogućava da tri neovisna videa sviraju u isto vrijeme, a korisnik može stvarati vlastiti aranžman, dodavati svoje snimke ili tuđe snimke kako bi stvorio potpuno novu glazbenu i video snimku.

Kao glavni adut iz Facebooka ističu da nije potrebno nikakvo prethodno glazbeno iskustvo.

Gotove uratke korisnici mogu podijeliti sa svojim prijateljima, ali i objaviti na drugim platformama. No, barem za sad, uratci prvo moraju biti objavljeni u sklopu Collaba, nakon čega ih drugi korisnici mogu uzeti i iskoristiti za svoje uratke, piše Zimo.

Iako na prvi pogled izgleda kao noćna mora u pogledu autorskih prava, iz Facebooka ističu kako će svi čiji su isječci uključeni u tuđe uratke biti ispravno istaknuti i označeni.

No, ako ste se ponadali da biste mogli pokrenuti vlastitu karijeru influencera kroz novu aplikaciju, morat ćemo vas razočarati.

Collab je trenutno u beta verziji i to za iOS uređaje, što znači da vam treba pozivnica kako biste uopće došli u obzir za isprobavanje ove aplikacije. Možete se prijaviti putem LINKA, ali uz napomenu kako će prvo pristup dobiti korisnici u SAD-u i Kanadi, a onda ostatak svijeta.

Također, iz Facebooka ističu kako su zbog cijele situacije s koronavirusom i činjenice da su ljudi zatvoreni u svojim kućama, morali malo požuriti s aplikacijom pa ne isključuju da im se potkrala kakva greška.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.