Motociklist bježao pa poginuo na Korčuli, otočani krive policiju

U noći sa subote na nedjelju, oko 3:00 sata ujutro, u uvali Brna nedaleko naselja Smokvica, poginuo je 50-godišnji motociklist iz Klisa pokušavajući pobjeći policiji.

Iako otočani za smrt motociklista krive policajce, iz Policijske uprave Dubrovačko neretvanske poručuju kako nisu ništa krivi.

Motociklist je bio sudionik 4. Rock & Bike Partyja kojeg organizira Moto klub Smokvica. Moto klub iz Smokvice jedan je od najpoznatijih moto klubova u Hrvatskoj, a na Motorijadi koju godinama organiziraju prisustvuje nekoliko tisuća bikera iz cijele regije. Sinoć je na Banovoj zemlji, velikoj ledini u blizini uvale Brna, održana završna večer Motorijade koja završila tragično.

Kako se neslužbeno doznaje od stanovnika Smokvice i Brne, 50-godišnji biker iz Klisa na Motorijadu je došao sam te je iznajmio apartman u Brni. Oko 3:00 sata odlučio je otići na spavanje, pozdravio se s prijateljima i odvezao motorom.

Iako je udaljenost od Banove zemlje gdje se održava Motorijada i Brne tek dva kilometra, policajci u službenom, policijskom autu navodno su odlučili zaustaviti bikera, a kako on nije htio stati, počela je potjera sa svjetlosnom rotacijom i zvučnom sirenom. Potjera nije dugo trajala jer se biker, pokušavajući pobjeći policiji, zabio u zid te na mjestu poginuo.

Članovi kluba i mještani su u šoku pitajući se čemu policijska potjera. Policajci su znali da se na Banovoj zemlji održavala Motorijada, znali su da će veliki broj bikera u jutarnjim satima voziti do Brne pa se otočani pitaju služi li policija za zaštitu ili utjerivanje straha? Pitaju se zašto motociklista nisu mirno ispratili do njegovog apartmana ili zapisali broj tablice pa ga sutradan zaustavili na trajektu, već su ga odlučili loviti u jutarnjim satima, što ga je u konačnici natjeralo u smrt, javlja Dubrovački vjesnik.

Ni iz policije ni iz Moto kluba nisu bili raspoloženi za davanje izjava, očevid je u tijeku, a vodi ga državni odvjetnik.

Evo što na sve kažu u policiji:

Kako nam je ispričala Adrijana Biskup iz PU Dobrovačko neretvanske, kontrola prometa je bila sinoć na dionici Smokvica –Blato zbog održavanja završne večeri Motorijade. Kako tvrdi Adrijana Biskup, smrti na cestama ima previše i potrebno je kontrolirati sudionike u prometu. Policijska patrola pokušala je zaustaviti motociklista iz Klisa, no kako on nije stao na znak stop, policajci su se uputili za njima.

Adrijana Biskup ističe kako nije bilo policijske potjere, već su policajci krenuli za motociklistom želeći utvrditi njegov identitet i sankcionirati ga za prekršaj nezaustavljanja na znak stop. Nakon minute vožnje policajci su naišli na prometnu nesreću, a motociklist je već preminuo.

Na policijskom autu je bila upaljena samo svjetleća sirena, a zvučna je upaljena tek nakon što su policajci vidjeli tragove na putu s ciljem upozorenja za druge sudionike u prometu. 

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.