Mostarsko muftijstvo prozvalo Kordića za politizaciju i “praznu retoriku”

Muftijstvo mostarsko u ponedjeljak je u priopćenju ponovno kritiziralo mostarskog gradonačelnika Marija Kordića zbog spora oko izgradnje centra “Mevlana”.

S obzirom da je isteklo mjesec dana od službenog, po zakonskoj proceduri upućenog zahtjeva za izdavanje dozvole za izgradnju Interkulturnog centraInterkul “Mevlana” na lokalitetu nekadašnjeg Lakišića vakufa, od gradonačelnika Grada Mostara umjesto nepotrebne politizacije legitimnog zahtjeva očekujemo da odgovori u skladu sa zakonskim normama.

Na ovaj način gradonačelnik Grada Mostara najbolje bi legitimirao sebe kao personu koja radi u interesu svih vjerskih zajednica i naroda. Naša nastojanja da legitimni zahtjev Islamske zajednice za uvođenjem u posjed na mjestu Lakišića vakufa u centru grada pokušamo civilizacijski iskomunicirati sa gradonačelnikom ostala su bez uspjeha na našu veliku žalost i razočarenje, te smo našu energiju usmjerili u traženje pravde na drugim državnim i svjetskim adresama, uz podršku međunarodnih prijatelja, naveli su u priopćenju.

Mostarsko muftijstvo prozvalo Kordića, najavili tužbu Sudu u Strasbourgu

Kazali su da je način na koji su Kordićevi medijski savjetnici obradili njihov zahtjev, primjer huškačke propagande, necivilizacijskog i nečuvenog komuniciranja s javnošću te isto nazvali crnom mrljom u novijoj povijesti Mostara.

Doista je degutantno i stvar je neznanja i opće neinformiranosti spočitavati to što je Islamskoj zajednici vraćena njena vakufska imovina, koju je ondašnji komunistički režim do posljednje čestice oduzeo, a agresorske vojske spržile do u temelj.

Gospodina gradonačelnika podsjećamo da je Islamska zajednica 20. travnja 2004. godine, prije dvadeset godina, pokrenula inicijativu prema svim vjerskim zajednicama u Gradu Mostaru da zajednički nastupe i traže povrat nepravedno oduzete imovine, a koja je slobodna, poput gradskog građevinskog zemljišta koje nije privedeno namjeni. Uz Islamsku zajednicu, samo je Židovska općina Mostar potpisala tu inicijativu.

Grad Mostar pozvao Islamsku zajednicu na prestanak manipulativnog djelovanja

Mi smo živjeli u uvjerenju da će doktor Mario Kordić, kao liječnik po profesiji i humanist, s iskustvom života u zapadnom demokratskom svijetu, svesrdno razumjeti ideju Interkulturnog centra “Mevlana” i podržati ovaj kapitalni projekat za multietnički Grad Mostar po kojem bi se mogao upisati u njegovu modernu povijest.

Cijenimo da za to još ima nade, a na gradonačelniku je da to djelima pokaže, a ne samo praznom retorikom uvjeravanja da sve u Mostaru ide “k’o med i mlijeko”, zaključili su u priopćenju iz Muftijstva mostarskog.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

5 komentara

  • Ove Hođže su veliki izazivači nereda.Zamisli da sad biskup traži da se zemlja i partizansko groblje vrate biskupiji a trebalo bi.Dalje onaj TKZ LISKA HAREM hitno iseliti u Sutinu i vratiti park građanima Mostara jer će ovo biti sljedeći kamen spoticanja budućim generacijama

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.