Mostarskim vatrogascima donirana bespilotna letjelica

U utorak je u prostorijama PVP Mostar ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugen Ćubela uručio dron zapovjedniku PVP Mostar Petru Juriću. Donirajući im prijeko potrebnu bespilotnu letjelicu, dron, cilj je povećati sigurnost vatrogasaca i doprinijeti prevenciji požara. Svim društvima koja su dobila ovu vrijednu donaciju osigurana je i stručna edukacija o upravljanju uređajima.

Osnovna funkcija ovih letjelica jest snimanje i prijenos slike. Praktična iskustva su uvjetovala njihovu upotrebu kako u operacijama zaštite i otkrivanja požara, tako i nadzoru terena i operativnom izviđanju. Pri tome se dronovi koriste kao alat, odnosno sredstvo koje značajno ubrzava i olakšava razne operacije.

Dronovi su izuzetno korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije, te koriste Wi-Fi komunikaciju za prijenos slike. Na neka mjesta na kojima bi vatrogascima trebalo i više od 30 minuta, dron stiže za svega 5 minuta!

Vjerujemo kako će ova tehnologija pomoći vatrogascima u borbi s ponekad nemilosrdnom prirodom, olakšati posao i svima nama pružiti sigurnost, ističe se u priopćenju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

U svoje ime i u ime svojih suradnika još jednom vam zahvaljujem na suradnji i odličnoj komunikaciji , uz što manje incidenata. Vatrogastvo je sektor kojim se doista ponosimo i temelj je sustava civilne zaštite, a uz zavidnu razinu organiziranosti i odgovornosti koju pokazujete, vjerujem kako vas nijedna krizna situacija ne može iznenaditi, kazao je ravnatelj Ćubela

Zapovjednik Jurić uzvratio je zahvale, posebno u smislu financijske podrške za nabavu opreme, koja im je presudna u poslu koji obavljaju, kazavši kako su uspješno izvršili sve planirane zadaće, uz naglasak na požare u ljetnim mjesecima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.