Mostarski vatrogasci nabavili alat za borbu sa zmijama

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić za N1 je govorio o požarnoj sezoni, ali i ostalim intervencijama s kojima se susreću, među kojima su i one sa zmijama.

Kazao je kako su sami nabavili alat u borbi sa zmijama, te kako se najčešće radi na uklanjanju poskoka, a dao je i nekoliko savjeta.

Poskok je ta najotrovnija zmija u cijeloj Europi i kod nas je najzastupljenija i najčešće zmije koje uklanjamo su poskoci, objasnio je Jurić i dodao:

Standardni savjeti da paze svoju okućnicu da bude sve uredno, pomoćne prostorije, garaže, šupe budu uredne i čiste i da se pazi šta se nalazi unutra. Ako vide zmiju da zovu vatrogasce i mi pokušavamo učiniti sve možemo i nabavili smo alat sami od sebe da riješimo to.

Što se tiče opreme, Jurić je naveo što im je neophodno da gradska administracija Mostara nabavi u narednom razdoblju.

Mostaru su potrebne vatrogasne autoljestve za gašenje i spašavanje s visine. Mislim da Grad ima mogućnosti to nabaviti vozilo koje je skupo to je činjenica ali čija je nabavka opravdana, istaknuo je Jurić.

Na kraju je pozvao da sve razine vlasti olakšaju dozvole zračnim snagama kako bi one u hitnim slučajevima odmah bile operativne pogotovo ljeti kada je sezona vrućina i velikih požara.

Mostar: Vatrogasci izvlačili zmiju iz garaže

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook)

1 komentar

  • Normalno da ce bit najbrojni poskoci.Kad kod nas seljacine ubijaju sve vrste zmija,a najjaci su mi oni koji namjerno sa autom sataru blavora.Pa to je za kazne.Zmije se međusobno jedu i ogromna je steta ubiti blavora,smuka,smukulju itd.Tako se dodatno otvaraju vrata poskocima koji doduse nisu agresivni i izbjegavaju sukob,ali svako priblizanje njima smatraju prijetnjom i zato i napadaju u samoobrani.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.