Mostarski Nobel Corporation dobitnik prestižne regionalne nagrade EKO Biznis Partner 2019

Godišnja nagrada Biznis Partner, ustanovljena je prije dvadeset pet godina s ciljem da skrene pozornost javnosti i promovira kompanije i institucije koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima, čvrstim etičkim normama iskazujući dobre poslovne rezultate.

Izrasla je u prestižno poslovno i javno priznanje u regiji.

Dodjeljuje se kompanijama i institucijama iz 11 zemalja u regiji za iskazanu  poslovnu izvrsnost, etičnost i odgovornost u svim djelatnostima u cilju promoviranja i poticanja boljeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta u regiji, prenosi Manager.ba.

Ove godine među dobitnicima našla se i kompanija iz Bosne i Hercegovine, mostarski Nobel Corporation koji je dobitnik nagrade “Eko Biznis Partner 2019”, za iskazanu izuzetnu ekološku svijest i brigu o zaštiti životne sredine.

Obrazloženje Komisije:

Poslovnu izuzetnost kompanije Nobel Corporation najbolje su prepoznali i ocijenili poslovni partneri, potrošači  i klijenti, a potvrdili rezultati neovisnih istraživanja. Konačna odluka donijeta je na osnovu analize svih dobivenih rezultata koji su potvrdili da je kompanija Nobel Corporation postavila kao prioritet svoje poslovne strategije zaštitu životne sredine i pokazala izuzetnu ekološku svest. Ostvarila odlične poslovne rezultate, kontinuiranim inovacijama, operativnom izvrsnošću i izuzetnim kvalitetom osvojila tržište visoko energetski efikasnim proizvodnim programom. Poštujući visok stupanj profesionalnosti i etičnosti, uvažavajući svoje poslovne partnere, klijente i potrošače, vodeći računa o širim društvenim interesima predstavlja snažan oslonac unaprijeđenju zaštite životne sredine i doprinosi boljoj kvalitetiti života.

Značajno priznanje za mostarsku tvrtku

Regionalna nagrada BIZNIS PARTNER dodjeljuje se poslovnim subjektima iz zemalja u regiji (Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bugarska, Grčka, Cipar, Turska) bez obzira na djelatnost, veličinu i oblik vlasništva što osigurava uvjete da se male i srednje kompanije natječu s velikim biznisom.

Ova nagrada je od posebnog značaja, jer dolazi u godini kada  Nobel slavi 20 godina postojanja. 

Da je nagrada otišla u prave ruke, svjedoče činjenice:

  • Atlantic radijatori imaju ekološke putovnice i najmanji su potrošači u svojoj branši, i pri tome ne isušuju zrak.
  • Atlantic bojleri kroz Steatite tehnologiju, patentiranu i jedinstvenu u Europi, spriječavaju skupljanje kamenca na grijaču, samim tim i smanjenoj potrošnji energije i većoj učinkovitosti.
  • Sustavi za filtriranje i tretiranje vode su prisutni u tisućama domova i više stotina pravnih lica iz svih oblasti industrije, ugostiteljstva, medicine…
  • Ecofriend je vlastiti Nobelov brend, jedinstven u regiji. Ovi proizvodi izravno omogućuju uštedu vode, energije i štetnu emisiju C02 pri svakodnevnom korištenju sanitarne vode. Uštede resursa su od 30 – 70 %. 
  • Nobel je bio glavni pokrovitelj sveučilišnog udžbenika/knjige “Uvod u okolišno održivi razvoj” koju je izdalo mostarsko sveučilište, a napisali su je eminentni domaći stručnjaci iz ove oblasti.
  • Nobel je 15 godina prisutan na svim važnijim sajmovima u BiH i redovito su teme prezentacija onečišćenja vode i okoliša, smanjenja potrošnje energije i CO2, kao i rješenja za te probleme. Kroz dva desetljeća nebrojeno mnogo puta, organizacijom ili prisustvima na stručnim i izravnim prezentacijama, seminarima, okruglim stolovima, edukativnim akcijama, suradnjom sa zavodima za zdravstvo, školama, bolnicama i medijima doprinijeli su podizanju opće ekološke svijesti na višu razinu.
  • Više puta su sa zavodima za javno zdravstvo organizirali projekte povodom Svjetskog dana voda. Projekti su bili orijentirani na vrtiće i škole kako bi se kod najmlađih počela njegovati kultura zaštite okoliša, kroz likovne i literarne radove na temu vode, planete, zaštite okoliša.
  • Nobel je ugradio vrhunske sustave za filtriranje bez naknade na više od stotinu adresa, socijalna ugroženih privatnih i pravnih lica koja su imala potrebu za čistom vodom, kao i doživotnu skrb o održavanju i servisu.
  • Prvi Eco Friend objekt u Mostaru ima istu vlasničku strukturu kao i Nobel. Apartmanski smještaj Five Rivers koji se nalazi u samom srcu Mostara, u blizini Starog mosta. Objekt je opremljen vrhunskim sustavima s filtriranom hladnom i vrelom vodom, omekšivačima vode za zaštitu instalacija, EcoFriend sustavima za uštedu vode i energije, kao i kantama za odvojeni otpad. A sve to upakirano u priču o pet hercegovačkih rijeka koje prolaze ili okružuju Mostar. Neretva, Radobolja, Buna, Bunica i Trebižat imena su apartmana koji nijednog gosta ne ostavljaju ravnodušnim.

Sve tehnologije koje Nobel primjenjuje na tržištu BiH služe za očuvanje zdravlja korisnika, uštedu resursa, zaštitu procesa proizvodnje, objekata, instalacija i strojeva koje su u dodiru s vodom.

Brojne edukacije s mladima o podizanju ekološke svijesti

Sve aktivnosti koje Nobel od osnivanja kompanije 1999. poduzima su orijentirane na osiguranje kvalitetne pitke ili tehnološke vode, zaštitu okoliša i općenito ekologiju.

Nobelov slogan je “Rješenja za ugodan život” .Učiniti živote svojih kupaca ugodnijim i jednostavnijim.

Ova nagrada je potvrda da je Nobel  na pravom putu kada je u pitanju ekološki odgovorno poslovanje, ali i imperativ budućnosti, koja je na globalnoj razini vrlo neizvjesna i nepoznata kada se radi o ekologiji.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.