Mostarski HDZ osudio navijački vandalizam i pozvao na suzdržavanje od licemjernih izjava

Gradski odobor HDZ BiH Mostar osudio je nedavni navijački vandalizam u ovom gradu uz poruku da u gradu vrhunskih športaša nema mjesta nasilju i govoru mržnje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Očito komentari dva bošnjačka člana predsjedništva nisu urodila plodom kako je očekivano, pa sada bošnjačka politika traži bilo kakav događaj kojeg mogu iskoristiti kao temelj za tezu o latentnom nacionalnom sukobu.

Ono što nedostaje u ovoj konstrukciji kao što je nedostajalo i u svim drugim u posljednjih mjeseca dana plasiranim teorijama jesu organizirani akteri s agendom odnosno sukobljene ili zaraćene strane koje imaju cilj. Ne vjerujemo da itko normalan može željeti, a pogotovo pokrenuti ili voditi rat danas, a još smo više uvjereni da navijačke skupine ne mogu biti pokretač nacionalnih sukoba danas. Vrijeme u kojem se preko organiziranih navijačkih skupina izražavalo nacionalno opredjeljenje je prošlo i jedino što proizlazi iz navijačkih nereda i sukoba je materijalna šteta i tjelesne ozljede, a nekad nažalost i gubitak života.

Klub vijećnika HDZBiH u Gradskom vijeću Grada Mostara i Gradski odbor HDZBiH Mostar najoštrije osuđuje organizatore, sudionike, ali i one koji koriste ovaj događaj za osobnu promociju i pozivamo sve koji obnašaju bilo kakvu javnu dužnost da se suzdrže od licemjernih izjava i polovičnih informacija jer time ne doprinose rješavanju ovog i ovakvih incidenata kojih nažalost imamo ne samo na dvije obale Neretve nego u cijelom svijetu. Ako se želi sustavno riješiti pitanje navijačkih nereda onda se mora objektivno sagledati stvarno stanje, a ne paušalno iznositi poluinformacije i time svjesno štititi ili opravdavati podobne pojedince ili određene skupine, a osuđivati one druge.

Mostar: Huligani dobili visoke novčane kazne

Pozdravljamo aktivnosti nadležnih institucije prije svega MUP HNŽ-a na poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju okolnosti i utvrđivanja odgovornosti onih koji su odlučili na ovakav način ispoljavati energiju na štetu svih žitelja Mostara. Potrebno je utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog i sličnih događaja kao i stvoriti preduvjete za preventivno djelovanje i sprječavanje ponavljanja sličnih događaja.

Kvaliteta života i sigurnost žitelja grada Mostara mora biti imperativ svih koji obnašaju javne funkcije, a ne dezinformiranje, stvaranje razdora i narušavanje prilike koju grad Mostar danas ima s dr. Mariom Kordićem, priopćili su iz ove stranke.

Kordić najavio: Sjest ću s navijačima Veleža i Zrinjskog

Mostar: Jedna osoba teže ozlijeđena u neredima, za sada 10 privedenih

(www.jabuka.tv)


7 komentara

 • Zovite one meteorologe , da opet krenu sa valovima , ne bi li nas još iščerali iz države i prodali obrzeanim
  Lopuže jedne sve vas treba, a isuse bože

  • Praljka nisu ubili ljudi iz Haga. BiH je genocidna drzava. na hrvatskim kostima. trebaju vratiti Bosnu Hrvatskoj. Tomislavovu Hrvatsku su unistili Srbi namjerno osnivajuci srednjovjekovnu Bosnu. to treba sve vratiti. uz isprike i od jednih i od drugh i trecih i svih ostalih. komunajre su tu samo da zavadaju i da rade sotoni cirkus da se mogu veseliti sa njim.

 • To su vaši sateliti,a jedan od vođa im je vaš dugogodišnji član mladeži hdza……a danas je vjećnik u gradu.
  Kome vi muda pod bubrege

 • Ovdje nikakve osude nisu potrebne niti primjerene. Podrazumjeva se da je svak pa i hdz protiv onakvog ponašanja.
  Potrebno je reagirati. Konkretno. Oštro. Bez zadrške.
  Javna je tajna da obje sukobljene strane u svojim redovima imaju pripadnike različitih nacionalnosti. Dakle nije riječ o nikakvim nacionalnim razmiricama, već o najobičnijim huliganima,koji se kriju iza nacionalizma

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.