Crvena kruška – hit među sortama rajčice

Početak mjeseca svibnja je idealno vrijeme za sadnju presadnica povrća. Kada se radi o rajčici u mnoštvu sorti predlažemo Crvenu krušku, trenutno najpopularniju sortu rajčice.

Rajčica je najraširenija povrtna kultura, koja nije nimalo komplicirana za uzgoj, bilo da se radi o sadnji u vrtu ili na balkonu. Postoji velik broj različitih sorti, koje se razlikuju po visini, po boji (crvena, ružičasta, bijela, crna, zelena, žuta, narančasta, tigrasta ), te po obliku ploda (okrugli, ovalni, kruškoliki, duguljasti, naborani… ).

Crvenu krušku odlikuje tamno crvena boja ploda koji je izuzetno mesnat, fantastičnog okusa, odličan za svježu potrošnju, posebno salate ali i kuhanje. Srednje je rana sorta koja se može uzgajati i na otvorenom i u plastenicima, te je izuzetno dobre rodnosti s jako krupnim plodovima. Odlikuje se dobrom otpornošću na plamenjaču.

Presadnice Crvene kruške dostupne u svim Agrocentrima Sjemenarne.

Prije same sadnje potrebno je obaviti gnojidbu tla namjenskim gnojivima kao što su Povrtko ili Frutoorto, te preporučujemo sadnju na nešto veći razmak, obzirom da crvena kruška ima veći porast i veliku nadzemnu masu. Nakon sadnje obavezno je postaviti naslon, odnosno bambus ili pvc kolce, za koje se vežu presadnice.

Presadnice Crvene kruške, kao i mnoge druge presadnice povrća i cvijeća potražite u najbližem agrocentru Sjemenarne.