Mostarski ”čelopek”

Zbog iznimno visokih temperatura, koje su svojstvene Mostaru u ovim ljetnim danima, ulice grada u poslijepodnevnim satima doslovno izgledaju napušteno. Dok se ponegdje može vidjeti ponešto pješaka, koji su uglavnom na ulicama zbog radnih obveza, najveći broj građana u ovim vrelim danima odlučuje se ne napuštati svoje domove, u kojima se rashlađuju kako to znaju.

Oni koji su u mogućnosti, potražuju spas od vrućina na nekim od gradskih kupališta kao što su Gradski bazen ili na obali Neretve. Iako je ova rijeka poznata po iznimno hladnoj vodi, pa čak i u ovo doba godine, ljudima očito odgovara takvo osvježnje, što se ovog vikenda moglo vidjeti. Pored domaćih kupača, u hladovini pokraj Neretve mogli su se zateći i kupači iz obližnjih gradova kao što su Široki Brijeg, Čapljina i Čitluk. Oni koji nemaju prijevoz do kupališta na Neretvi, izdvajaju cijenu od pet maraka za ulaz na Gradski bazen gdje, osim kupanja, mogu uživati i u ugostiteljskim uslugama u klubu Daleka obala.

Zbog vrućina, Mostar danju zjapi prazan! Meteorolozi najavljuju još više temperature

Osim tih lokacija gdje narod traži spas od popularnog mostarskog ”čelopeka”, ostatak grada po danu gotovo da zjapi prazan. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u Mostaru izmjereno 37 stupnjeva Celzijusa. Za sutra se očekuje još veća vrućina. Najavljno je kako će jutarnja temperatura iznositi 22 stupnja, dok bi se tijekom dana trbala popeti i do vrtoglavih 39 stupnjeva. Građanima se preporučuje izbjegavanje izlaska tijekom poslijepodnevnih sati, te konzumiranje što više tekućine. Također se preporučuje nošenje lagane odjeće, te pokrivala za glavu ukoliko se već mora biti na otvorenom.

(Pogled.ba)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.