Mostarske srednje škole predstavile svoju ponudu osnovnoškolcima

U sklopu Projekta “Sajam srednjih škola Grada Mostara”, u ponedjeljak se u Mostaru održava i Sajamski dan na kojemu srednje škole svoju ponudu predstavljaju mostarskim osnovnoškolcima.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović kazao je kako će ove godine i učenici osnovnih škola iz drugih općina imati priliku posjetiti osmo izdanje Sajama srednjih škola te se upoznati sa svime što srednje škole u Mostaru nude.

Ove godine imamo negdje oko 1.800 budućih srednjoškolaca, a osim srednjih škola, na Sajmu također i sedam kompanija predstavlja zvanja koja učenici mogu obavljati po završetku škole. Također, ove je godine Vlada dala određenu suglasnost za davanje stipendija našim učenicima koji se budu upisali na zanatska zanimanja, kazao je Hadžović.

Što se tiče ocjena za srednje škole na području Grada Mostara, ministar Hadžović je istaknuo kako uvijek može bolje. Glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina kazala je kako je poruka cijelog ovog projekta jako bitna.

Ovo nije samo sajam srednjih škola koje nude svoje programe. Jako je bitna poruka, a to je da se učenici osnovnih i srednjih škola, ravnatelji, direktori, a i svi oni koji su uključeni u ovaj projekt zajedno druže, da se stvaraju nova prijateljstva i nova komunikacija između njih. Mladi su nova pokretačka snaga, ustvrdila je Komadina.

S druge strane, naglasila je, bitno je i da se učenici i njihovi roditelji upoznaju s time što se to izučava po nastavnom planu i programu u mostarskim srednjim školama.

Škole su se dobro pripremile i Sajam je ove godine obogaćen nekom novom notom što se tiče predstavljanja, promotivnog materijala i sadržaja, ali i njihova praktičnog rada. Vjerujem kako će ovaj Sajam svake godine biti sve kvalitetniji, ali i da će uz njegovu pomoć sve više mladih ljudi točno odrediti onaj smjer koji u naredne četiri godine zaista želi pohađati, kazala je Komadina.

Osim zajedničkog predstavljanja srednjih škola, odnosno ponude Grada Mostara kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje, osnovni ciljevi Sajma su i promoviranje suživota, suradnje i komunikacije u Gradu Mostaru, ali i šire.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.