Mostarske porodilje imat će besplatnu patronažnu pomoć

Patronažna služba za porodilje pri Domu zdravlja Mostar u završnoj je fazi priprema i osposobljavanja te s radom kreće do kraja ove godine.

Dvije osobe bit će angažirane, a pravo na usluge imat će sve porodilje koje su korisnice usluga Doma zdravlja Mostar, kazala je Feni glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Patronažne sestre će u suradnji s ginekologom provoditi aktivnosti na terenu, a mostarski Dom zdravlja će im za tu namjenu osigurati vozilo koje će im biti na raspolaganju.

Grad Mostar dugi niz godina nije imao besplatnu patronažnu pomoć te su rodilje takvu vrstu usluge u prvim danima majčinstva tražile na privatnim adresama.

Za sve one koji planiraju roditeljstvo, formiranje ove službe je veliki korak koji ulijeva sigurnost i brigu o obitelji u najranijoj fazi, poručila je Popovac.

Dodala je kako je broj posjeta patronažne sestre individualan te će ovisiti o situaciji kakvu zatekne u kući.

U slučaju detekcije bilo kakvih problema, bit će moguće i svakodnevne posjete, rekla je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar.

Psiholog Kraljević: Očinstvo je problem Hercegovine

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Ne samo porodilje nego i stari i nemoćni bi trebali imati skrb i kućnu pomoć nije to skupo za Općinu i Grad a više je nego potrebno.

  • Hvala vam, netreba nista od vas. Zna se tko je bio protiv djecijega nadoplatka u HNŽ-u. Ovi sto imaju jedno dijete, zetove, nevjeste sto ih iz jedne kuce radi po troje-cetvero zna se vec njima treba samo jos koji nadzorni odbor. Mi koji imamo troje i vise djece imamo ih za sebe i idemo vani. Od vas meni nista netreba. Hvala.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.