Mostarske mažoretkinje pobjednice Međunarodnog kupa nacija u RH

Mostarske mažoretkinje su od 3. do 6. svibnja 2024. godine sudjelovale na II. Međunarodnom mažoret kupu nacija koje se ove godine održalo na sjeveru Hrvatske, u popularnim Termama Sveti Martin na Muri.

Mostarske mažoretkinje u svoj grad Mostar donijele su četiri zlatne i jednu srebrnu medalju.

II. Međunarodni kup nacija organiziran je u sklopu Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske na kojem je ukupno sudjelovalo oko 1.000 mažoretkinja.

Na ovogodišnjem Kupu nacija Mostarske mažoretkinje su se predstavile s pet plesnih izražaja,  tj. pet kategorija:

  • Kadeti kategorija štap (17 plesačica) – zlatna medalja
  • Seniori kategorija pompon (21 plesačica) – zlatna medalja
  • Kadeti kategorija Pompon (21 plesačica) – zlatna medalja
  • Senior kategorija štap (17 plesačica) – srebrna medalja
  • Senior solo štap – Vana Ivanković – zlatna medalja

Izvedba Mostarki u svim kategorijama je izazvala ovacije mnogobrojne publike, ali i oduševljenje sudačke struke koji su prepoznali iznimnu kvalitetu ekipe iz Mostara.

Posebno bismo istaknuli činjenicu da su se na ovom natjecanju Mostarske mažoretkinje natjecale s novim generacijama u formacijskim kategorijama među kojima je bilo djevojčica kojima je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo.

Samim time ovaj uspjeh je još i veći. Osim vrhunske organizacije domaćina posebno se istaknuo sportski duh kako na borilištu tako i na tribinama tijekom cjelokupnog natjecanja. Međusobno bodrenje i fer play ukrasili su ovo natjecanje, kazale su mažoretkinje.

Cjelokupni program trajao je tri dana kroz koji su bili održavani natjecateljski programi raspoređeni po kategorijama a za cijelo vrijeme trajanja natjecanja djevojčice i djevojke su mogle uživati u ljepotama Termi i svemu što nudi ovaj biser hrvatskog Međimurja.

Izuzetno smo ponosni na još jedan veliki uspjeh naših djevojaka i sretne smo sto je naša ovogodišnja generacija imala priliku odmjeriti snage s kolegama iz regije, a veliko hvala i roditeljima koji su po dolasku u naš Mostar priredili i doček za naše zlatne djevojke, naveli su.

Nakon povratka s ovog natjecanja Mostarske mažoretkinje nastavljaju u pripremama za nove uzbudljive nastupe i putovanja kao i za pripreme za ovogodišnju veliku turneju na jugu Francuske na koju Mostarske mažoretkinje putuju sredinom kolovoza gdje će nastupiti s mnogim europskim festivalskim grupama i posjetiti Azurnu obalu, Nicu, talijanski San Remo.

Koncem kolovoza ih očekuje i nastup na tradicionalnoj manifestaciji Vrbovečkog kraja “Kaj su jeli naši stari”.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.