Mostarska Tepa dobiva novu tržišnu infrastrukturu

Javni poziv za prikupljanje prijava o zainteresiranosti za korištenje tržišne infrastrukture koja će se uspostaviti na tržnici Tepa u Mostaru, koji je raspisao Grad Mostar, produžen je do 16. rujna ove godine, priopćili su iz Gradske uprave.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta “Mostarska Tepa” koji je Gradu Mostaru odobren kroz Projekt “Podrška Europske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini” (EU4AGRI), koji provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Grad Mostar će, kako je navedeno, sudjelovati u sufinanciranju projektnih aktivnosti.

Kroz projekt će biti uspostavljena nova tržišna infrastruktura na lokalitetu tržnice Tepa, i to montažno-demontažni kiosci i mobilni štandovi čime će se unaprijediti kvaliteta, higijena i sigurnost hrane i omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane.

Kroz ovaj Javni poziv planirana je dodjela na korištenje kioska i mobilnih štandova za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira na Tepi Mostar.

Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u umanjenju naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 50 posto u odnosu na naknadu utvrđenu po tržišnim cijenama za period od 6 mjeseci, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za period od 12 mjeseci, a dugoročno bit će omogućeno korištenje kućica po povlaštenim uvjetima izvan turističke sezone, navodi se u priopćenju.

Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imaju fizičke osobe, obrti/samostalni poduzetnici, poduzeća, trgovci pojedinci, zadruge i udruge/udruženja koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira.

(www.jabuka.tv | Foto: Gradnja-Mostar)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.