Mostarka izabrana za ministricu u Vladi Crne Gore

Skupština Crne Gore u četvrtak je izabrala novu Vladu na čelu s Dritanom Abazovićem.

Za ministricu kulture i medija izabrana je Maša Vlaović, kao nestranačka osoba, a za ministra obrane Raško Konjević koji su rodom iz Bosne i Hercegovine.

Vlaović je rođena 1985. godine u Mostaru.

U 2008. godini diplomirala je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore, smjer međunarodna ekonomija, 2014. završila je osnovne studije na Fakultetu umjetnosti, Teorija i povijest umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica dok je 2015. magistrirala na Fakultetu umjetnosti, smjer teorija i povijest suvremene umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica.

Dobitnica je nagrade Glavnog grada “19 Decembar”, nagrade i stipendije “CANU” za izuzetan uspjeh tijekom studiranja i nagrade Fakulteta umjetnosti za najboljeg studenta. Trenutno je na doktorskim studijama.

Na Fakultetu umjetnosti angažirana je na predmetima: Povijest umjetnosti baroka i rokokoa, Povijest umjetnosti 18.vijeka i Vizualna umjetnost i novi mediji. Radila je i kao kustosica muzeja.

Konjević (SDP) je rođen 12. travnja 1979. godine u Zenici. Bio je zastupnik u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a ranije je bio ministar financija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, ministar unutarnjih poslova 2012 – 2016. godine;  član Odbora za sigurnost i obranu, Odbora za ekonomiju, financije i proračun i Odbora za međunarodne odnose i europske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i europskog parlamenta (POSP).

Obavljao je i dužnost predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorica, 2010 – 2011. godine. Na Fakultetu za poslovne studije “Montenegro Business School” bio je suradnik na predmetu Osnovi menadžmenta, 2005 – 2012. godine.

Crna Gora dobila novu vladu i premijera

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada Crne Gore)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.