Mostarka i Nevesinjka krale po trgovačkom centru u Splitu

Dvije dame u zrelim godinama doputovale su iz BiH kako bi krale po Splitu.

Slađana S. (31) iz Mostara i njezina devet godina starija prijateljica Nataša R. iz Nevesinja ukrale su iz trgovačkog centra “City Center one” robe u vrijednosti od 17.450 kuna, odnosno 4.605 KM, piše Slobodna Dalmacija.

Njih dvije došle su u taj trgovački centar u subotu oko 18 sati i uputile se odmah prema trgovini “Peek&Cloppenburg” koja u ponudi ima skuplju robu renomiranih svjetskih marki. Nisu lutale i krale krpice po jeftinim dućanima nego su očigledno znale šta žele ukrasti i koje je najpogodnije mjesto za to.

I jedna i druga su uzele dosta komada robe i krenule svaka u svoju kabinu gdje su s odjeće skinule zaštitu, etikete i cijene, a robu su potrpale u svoje torbice i ruksake te su nakon toga izašle iz trgovine.

Naravno, alarm pri izlazu nije zbog skinute zaštite s proizvoda zvonio, ali je ipak prodavačica primijetila njihovo sumnjivo kretanje nakon izlaska iz kabine i nagli odlazak iz dućana te je odmah o tome obavijestila zaštitarsku službu.

Na ruku ovim djevojkama nije išlo što prostor u kojem su krale nije odmah u prizemlju pa su morale izgubiti koju minutu više dok izađu iz centra s ukradenom robom.

Stigle su njih dvije taman tako do parkilališta tržnog centra, ali su stigli i zaštitari koji su ih zadržali do dolaska policije.

U centar su ušle oko 18 sati, a zaustavljene su na parkingu dvadeset minuta kasnije. Dakle, u 20 minuta su ukrale robe u vrijednosti od 17.450 kuna, odnosno 4.605 KM.

Nakon uhićenja, obje su dovedene u prostorije Druge policijske postaje gdje je nad njima provedena krim-obrada i obje su zaradile kaznene prijave za krađu, a ukradena roba je vraćena. Odvedene su nakon toga i pritvorskom upravniku, a potom i na ispitivanje na Općinsko državno tužilaštvo.

(www.jabuka.tv)