Mostarci ipak žele raditi na moru, drugi natječaj uspješniji

Drugi pokušaj potrage za sezonskih radnicima iz Mostara koji ljeto žele provesti radeći na moru urodio je plodom, jer se na natječaj prijavilo oko 40 kandidata.

Kandidati su, kako piše Dnevni list, s predstavnicima splitske tvrtke Mediterraneo Consulting jučer obavili kratki intervju u mostarskom hotelu Ero.

Podsjetimo, na prošlotjedni poziv splitske agencije se, prijavilo tek desetak kandidata.

Kandidati koji su bili na razgovoru, ističu su da za prvi poziv nisu znali jer je mali broj medija, za razliku od ovoga puta, tada prenio informaciju o mogućem zaposlenju.

Inače, posao preko posrednika iz Splita mogu pronaći iskusni konobari, konobarice, pomoćni kuhari, kuhari i pomoćno osoblje u kuhinji. Raspon plaće se uz osiguran smještaj i hranu kreće od najmanje 5 pa do više od 10 tisuća kuna za kuhare. Uvjeti su starosna dob od 20 do 40 – 45 godina i hrvatsko državljanstvo.

Oni koji nisu došli na jučerašnji razgovor još uvijek imaju priliku dobiti zaposlenje preko splitske tvrtke slanjem upita na e-mail: [email protected]
Prema pojašnjenjima iz ove posredničke tvrtke, plaće u srcu sezone, tijekom srpnja i kolovoza dostižu i veći iznos od ponuđenog, piše Dnevni list.

”Mi našim kandidatima dajemo šansu za zaposlenje. Stvaramo bazu podataka potencijalnih radnika koju nudimo našim komitentima, to jest vlasnicima ugostiteljskih objekata”, kazao je Joško Nikolić, menadžer tvrtke Mediterraneo Consulting. On naglašava kako Dalmatinci rado zapošljavaju djelatnike iz Mostara i Hercegovine jer se radi o, kako je kazao, vrijednim radnicima.

”Svatko voli zaposliti čovjeka koji vrijedi. Hercegovci su se pokazali kao radišni i pošteni radnici. Naši ugostitelji imaju jako dobra iskustva sa ljudima iz ovoga podneblja”, kazao je Nikolić. Iako je jedan od postavljenih uvjeta bilo ranije iskustvo u poslovima ugostiteljstva, izvjestan broj kandidata je došao s minimalnim ili nikakvim radnim iskustvom u sličnim poslovima.

I pored toga, Nikolić ih je uvrstio u bazu podataka kazavši kako i takvi kandidati mogu raditi kao pomoćno osoblje ukoliko na to pristane njihov budući poslodavac.

Kandidati koji su došli na razgovor za posao se nadaju kako će ljeto provesti radeći u Dalmaciji.

Osim iz Mostara, prijavio se i znatan broj kandidata iz okolnih općina iz cijele Hercegovine.

(Dnevni list)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.