Islamska država u Jemenu: Stigli smo s vojskom gladnom vaše krvi

Ekstremistička grupa Islamska država (ISIL), objavila je danas da je i službeno stigla u Jemen, postavivši na internet video snimak na kojem prijeti da će zaklati pripadnike šiitske zajednice Huti.

Na snimku u trajanju od oko devet minuta, prikazano je 20-ak boraca ISIL-a u punoj borbenoj opremi, u pustinjskoj oblasti za koju se tvrdi da se nalazi u blizini jemenske prijestolnice Sane, javlja Srna.

Ekstremisti na snimku najprije ispaljuju nekoliko hitaca, a zatim osoba koja izgleda kao vođa grupe zabija zastavu Islamske države u pijesak i proglašava da su “vojnici kalifata” stigli u Jemen, da “sijeku vratove Huta”, prenijela je “Rusija danas”.

“Stigli smo u Jemen, s vojskom gladnom vaše krvi, da osvetimo sunite i vratimo zemlju koju su zauzeli”, kaže vođa džihadista na video snimci i poziva sve sunite da im se pridruže u borbi.

(Agencije)

1 komentar

  • Što sada ovi opasnost za mir u svijetu,smješno ko pokemoni.Oni koji su ih stvorili očistiti ili pobiti će ih u roku 48 sati sve kad budu htjeli.Locirani u svakom momentu i pot nadzorom raketnog sustava,voli ti kemiskog,običnog,napal i slično.Da znaju koliko su moćni,odnosno jadni sami bi se poubijali.Ali postoje jadniji i od njih pa oni njih napadaju i ubijaju. Ovo je poput Bin Ladena sa kalašnjikovim po nekim pećinama,koji je bio opasnost za svijet,..SMIJEŠNO…

Komentiraj: