Mostar: Zbog obilnih oborina, mostarske ulice ponovno bile pod vodom

Uslijed obilnih oborina posljednja tri dana, posebno u noći sa srijede na četvrtak, neke su mostarske ulice ponovno bile poplavljene.

Iako radovi na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda teku predviđenom dinamikom i na dosta su lokacija završeni, Mostarci još uvijek imaju ove stare probleme.

Najproblematičnije je jučer bilo u Ulici kralja Tomislava, u naselju Strelčevina, gdje je u jutarnjim satima prometni trak koji vodi od vrha Avenije prema naselju Balinovac u potpunosti bio pod vodom, prenosi Večernji list BiH.

Isto tako, voda se prelijevala preko nogostupa, tako da je i vozilima i pješacima to predstavljalo problem. Razlog plavljenja ulica u ovom dijelu grada u kojem nije bilo radova na polaganju kolektora u najvećoj mjeri je otpalo lišće koje, nakon obilnih oborina, začepi odvode te stoga i nastaju plavljenja.

Srećom, tijekom jučerašnjeg dana situacija se popravila, no treba skrenuti pozornost, posebno vozačima, da u ovakvim uvjetima obrate posebnu pozornost i na pješake koji upravo zbog poplavljenih ulica cestu često i ne mogu prijeći na pješačkom prijelazu nego se snalaze kako znaju i umiju te je prelaze na mjestima gdje je najmanje vode.

Na kraju, podsjetimo da je početkom studenoga u Mostaru također bilo plavljenja.

Tada su, između ostalog, dva parka bila doslovno pod vodom. Obilne kiše tada su poplavile omiljena mjesta za igranje malih Mostaraca, park Zrinjevac i park u Ulici kralja Zvonimira.

Kiše su tada izazvale poplave na više lokacija te prometni kolaps. Tada je na području Mostara bio upaljen narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.