Mostar: Zbog lošeg zdravstvenog sustava žena može na pregled dojke tek 2020. godine

Ženska osoba stara oko 30 godina doživjela je vrlo neugodno iznenađenje kad je došla u Kliničku bolnicu “dr. Safet Mujić” u utorak ujutro dogovoriti termin pregleda dojke. Naime dobila je uputnicu za pregled za tek 18. veljače 2020. godine.

Čitateljica portala Jabuka.tv, koja je željela ostati anonimna, za ovu neugodnost koju je doživjela nipošto ne želi okriviti zdravstvene djelatnike bolnice koji su bili ljubazni prema njoj, već ističe kako je ovo posljedica lošeg zdravstvenog sustava koji je odgovoran za ovu bolnicu.

Ovakav primjer sporosti pružanja zdravstvenih usluga, samo potvrđuje koliko je cijeli sustav neučinkovit i koliko se malo ulaže u zdravstvo u BiH.

Dugački redovi čekanja za brojne druge zdravstvene usluge, ne omogućuju građanima ni to da pokažu brigu za svoje zdravlje. Čekati godinu dana i skoro pet mjeseci kako biste otkrili imate li određenih zdravstvenih problema je ispod svih ljudskih standarda. 

Ali izgleda da je u BiH sve moguće.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Ma ima u Vitalisu. Neki dan vozila mater na pregled. Na guzicu pala od luksuza, uređenja i raskoši. Mene bi bilo sram stati iza te kuće kao nekakvog vlasnika ili ne znam što….U isto vrijeme kad u bolnicu najobičniju pretragu čekaš i čekaš…Sramota i horor što su ljudi sve spremni za pare. I to doktori koji rade po prizivu savjesti…Medicina dostupna svima, bez čekanja, redova bla…bla..bla…FUJ

  11
 • Mozemo Covicu zahvaliti sto je dopustio nekim lijecnicima da kradu sve aparate iz bolinice za njihove POLIKLINIKE sram ih bilo i neka im Bog plati!

  9
  1
 • Kako možete na Bijelom brijegu u bolnici vratiti ljude koji su na kemoterapiju i zračenju i da dođe za mjesec dva ,poslije odmora pa će tek tada vidjeti kad će moći… a teški su bolesnici u pitanju?
  A zašto nema reagensa za CT i ostalog neophodnog materijala?
  Onda moraš u Mepas bolnicu tamo ima svega,plati tko ima novca tko nema umre.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.