Mostar: Započela druga Likovna kolonija Krešimir Ledić

U Kampusu 2 Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Rodoču započela je druga Likovna kolonija Krešimir Ledić.

Na koloniji sudjeluje više od 40 umjetnika iz regije koji slikaju i stvaraju na otvorenom u prirodnom ambijentu Kapmusa 2 Sveučilišta u Mostaru.

Kolonija je otvorena za sve posjetitelje, a trajat će do 10. svibnja. Drugu po redu Likovnu koloniju Krešimir Ledić svečano je otvorio Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša.

Ovogodišnja tema likovne kolonije je Lik i djelo fra Didaka Buntića, s podtemama – Zemlja Hercegovina i Vode u kršu.

Također, u sklopu kolonije održat će se i likovna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole. Radionica se otvara prigodnim predstavljanjem slikovnice Fra Didak Buntić, otac sirotinje autora Pere Petrušića i ilustratorice Anele Korać 7. svibnja 2015. u kampusu Sveučilišta u Rodoču u 14.00 sati.

Uz druženje s ilustratoricom, akademskom slikaricom Korać, djeca će stvarati vlastite ilustracije uz stručno vodstvo studenata studija Razredne nastave i koordinaciju profesorice mr. art. Vesne Sušac.

Likovna kolonija je posvećena profesoru Krešimiru Lediću, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag umjetničkim djelima koja će zauvijek živjeti. Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je Beogradu, a do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnika Studija za predškolski odgoj. Dana, 14. studenog 2012. Senat Sveučilišta u Mostaru dodijelio mu je počasno zvanje: Profesor emeritus. Profesor Ledić bio je doživotni član Accademia Italiana Gli Etruschi u Firenci, i to za „posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti”.

Umro je u Mostaru 17. listopada 2013. godine u 80-oj godini života.

(www.jabuka.tv | Danijela Mandić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.