Mostar: Vukić pozvao Hrvate u BiH i Hrvatskoj na zajedništvo

Zamjenik hrvatskog ministra branitelja Ivan Vukić pozvao je u ponedjeljak u Mostaru Hrvate u BiH i Hrvatskoj na zajedništvo govoreći na završetku višednevne manifestacije 25. obljetnice “Lipanjskih zora”, prve zajedničke akcije Hrvatske vojske i HVO-a kojom je oslobođen veći dio doline Neretve od srpskog agresora i tzv. JNA.

“Nastavite i dalje biti korak ispred svih i pokažite snagu zajedništva koju ste imali u najtežim trenucima. Neka vas na putu napretka vodi isti duh povezanosti i domoljublja koji vas je vodio u Domovinskom ratu”, rekao je Vukić u obraćanju na platou Podveležja kod Mostara, gdje je jučer otkriveno spomen obilježje poginulim braniteljima.

Pri tome je istaknuo kako zajedništvo ostvareno u ratu predstavlja obvezu.

“Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga i danas, naša je obveza da odgovorno i pošteno radimo svoj posao, jer samo zajedničkim snagama možemo očuvati čast i dostojanstvo branitelja Domovinskog rata”, rekao je zamjenik hrvatskog ministra branitelja Ivan Vukić.

Na platou Podveležja iznad Mostara u ponedjeljak je otkriveno spomen obilježja dvedestorici pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koji su poginuli u operaciji u kojoj je oslobođen značajan dio Hercegovine, uključujući gradove Mostar i Stolac. Spomen obilježja svečano su otkrila djeca poginulih branitelja.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.