Mostar ušao u “Mrežu europskih gradova kulture”

Na prvoj Konferenciji europskih prijestolnica kulture, Grad Mostar postao je dio “Mreže EPK gradova” (ECoC Network).

Konferencija pod nazivom “Unity in Diversity” održana je prošli tjedan u Firenzi na inicijativu njezinog gradonačelnika Daria Nardelia. Nazočilo je više od 45 gradonačelnika gradova koji su već bili prijestolnice kulture ili pretendiraju za taj prestižni naslov.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić potpisivanjem sporazuma “ECoC Network” omogućio je Gradu Mostaru i projektu Mostar 2024 ravnopravnu ulogu s ostalim europskim gradovima iz “mreže”.

Buduća suradnja u okviru ove mreže značajno će poboljšati razvoj kreativnog potencijala Mostara, što će se odraziti na boljem pozicioniranju Mostara kao brenda na europskoj karti gradova, priopćeno je u nedjelju iz Ureda za informiranje Grada Mostara.

Na konferenciji u Firenci premijerno je prikazan prezentacijski video Grada Mostara. Druga Konferencija ECoC gradova održati će se 2020. godine u Rijeci.

Grad Mostar se za naslov 2024. godine službeno kandidirao 10. listopada 2018., nakon godinu dana rada na pripremi. Na odgovor Stručnog panela briselskog povjerenstva, u smislu prolaska prvog kruga od mogućih dva, čeka se od 3 do 6 mjeseci.

Prezentacijski video mostarske kandidature: 

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.