Mostar: U zgradu suda dolaze federalna ministarstva, Staklena banka kao rezerva

Federalna vlada i Grad Mostar bi već sredinom siječnja mogli zaključiti ugovor o najmu zgrade u naselju Cernica, u središnjoj gradskoj zoni, koju je koristio Općinski sud Mostar, piše Dnevni avaz.

Staklena banka

Tako bi se u ovaj objekt preselili Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, Federalno ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva te mostarska ispostava Porezne uprave FBiH.

Federalna vlada je, podsjetimo, formirala posebnu radnu grupu koja će radi ušteda novca u federalnoj blagajni pokušati iznaći rješenje za trajni smještaj institucija vlasti FBiH u Mostaru i Sarajevu, a na čijem je čelu ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

”Federalna vlada, čija sjednica, sigurno, neće biti održana prije 8. siječnja, će se, naravno, očitovati o našim prijedlozima, a što se tiče Mostara, ispitali smo dokumentaciju potencijalnih zgrada, odnosno onih koje bi bile isplative. Svakako ćemo inicirati da se u zgradu Suda premjeste ministarstva obrazovanja i znanosti i razvoja i obrta te Porezna, a u nekoj budućnosti, kao rezervna varijanta je zgrada Staklene banke”, rekla je Dilberović.

Rezervni plan

Također, naglasila je kako Radna skupina smatra kako ne treba odustati od zemljišta Federalne vlade uz objekt Skupštine HNŽ u Mostaru, navodi Avaz.

”To je naše zemljište i mislimo da se tu treba praviti zgrada Vlade Federacije. Također, postoji inicijativa, iako ne baš službena, o mogućnosti prelaska Federalne vlade u Mostar, što ćemo svakako imati kao rezervni plan, a politika će se poslije dogovoriti o tome”, kazala je Dilberović.

Razlika šest KM

Inače, ova ministarstva i Porezna uprava u Mostaru imaju sjedište u hotelu Ero, za što se vlasniku, Federalnom zavodu MIO, godišnje plaća više od 400.000 KM, odnosno 15 KM po kvadratu. S druge strane, Grad Mostar je ponudio zgradu Suda, prostor od 2.500 kvadratnih metara po cijeni od devet KM.

Podsjetimo, za hotel Ero je nakon nedavnog poziva Vlade HNŽ za smještaj županijskih institucija ocijenjeno da jedino ispunjava sve tražene uvjete.

(Dnevni avaz)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.