Mostar u posljednja 24 sata primio drugu najveću količinu padalina na svijetu

Na vrijeme u BiH utječe ciklona Juliana koja donosi obilne oborine na jugu i zapadu zemlje. Dok na jednom kraju države Juliana istresa enormne količine kiše i snijega drugdje su vremenske prilike primjerene proljeću, piše crometeo.hr

Maksimalna temperatura u prethodna 24h izmjerena je u Zenici iznosila je 13°C, u Neumu je 12.5°C, u Tuzli 11°C itd. Jutro je ipak donijelo temperature primjerenije veljači. Temperature zraka(°C) u 07 sati: Bjelašnica -4 , Kupres -3, Bihać -1, Bugojno, Jajce, Livno i Sanski Most 0, Gradačac, Prijedor, Sokolac i Tuzla 1, Sarajevo, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 2, Srebrenica i Goražde 3, Mostar 4, Stolac 5, Trebinje 6, Neum 7.

U Mostaru je od Juliane palo 138 litara kiše, a samo jučer 124 litre što je najveća izmjerena količina, ne samo na Balkanu, nego i u Europi. Još spektakularnijom ovu ciklonu čini podatak da je Mostar u protekla 24h primio drugu najveću količinu padavina na svijetu. Obilne padavine zabilježene su i u Neumu(109mm), Trebinju(100mm) i Stocu(94mm). Drugdje je palo dosta manje:

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • pa i nije puno palo. Piše samo 138 litara da je palo. To je manje od jedne bačve za cijeli Mostar. Vjerojatno greška u pisanju, valjda po metru četvornom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.