Mostar: U Galeriji Rondo predstavljen “Zvuk tišine” Ane Šimić

U petak u večernjim satima u Galeriji Rondo u Mostaru izložen je grafički ciklus “Zvuk tišine” mlade akademske grafičarke Ane Šimić iz Mostara.

Ciklus “Zvuk tišine” nastao je tijekom posljednje godine njezina studija na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, paralelno uz izvedbu diplomskih radova. Tema ciklusa je alternativna obrada grafičkih matrica u stilovima tašizma, brutalne umjetnosti i enformela.

Tehnika ovih grafika pojavljuje se kao nešto novo naspram svega postojećega i tradicijskoga, naspram kulture i umjetnosti drugih pojmova i područja ljudskoga stvaranja. Pojava ove tehnike nalikuje na iznenadnu pojavu nepoznatoga koja remeti ranije uspostavljene odnose unutar poznate strukture, koji postaju vizije i grafike neponovljive ekspresivne snage, izjavila ranije za portal Jabuka.tv Ana Šimić.

Na otvorenju izložbe govorio je mostarski umjetnik Dalibor Nikolić, koji je grafike Ane Šimić povezao s traženjem ljepote u nesavršenosti. Sama autorica zahvalila se svima koji su došli na otvorenje izložbe, koju je otvorenom proglasio Dario Pehar, donedavni predsjednik Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH.

Također, u sklopu otvorenja izložbe objavljeno je preuzimanje dužnosti predsjednice DHLU u FBiH od strane Ane Šimić, koja na toj funkciji jednim od ključnih ciljeva smatra jačanje umjetničkih aktivnosti i povezivanje umjetnika iz BiH s inozemstvom.

Izložba u Galeriji Rondo dostupna je za razgledavanje do 18. svibnja 2018. godine.

Pozitivna priča: Ana Šimić – mlada umjetnica iz Mostara koja unosi promjene

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.