Mostar: Tučnjava, pljačka i zapljena droge – Jabuka.tv

Mostar: Tučnjava, pljačka i zapljena droge

MUP HNŽ u ponedjeljak je na svojim stranicama objavio izvještaj za protekla tri dana.

Kako se navodi u izvještaju, u petak oko 10:10 sati u PU Mostar obratila se djelatnica sportske kladionice “Sport plus” u Ulici kralja Tomislava i prijavila da je u istoj izvršeno razbojništvo.

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je utvrđeno da je u objekat ušla nepoznata muška osoba i uz prijetnju nožem od djelatnice otuđio novac. S opisom počinitelja odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu te je vrlo brzo pronađena osumnjičena osoba a radi se o maloljetniku S.K. (2003.) iz Mostara.

Isti je u pratnji roditelja predan djelatnicima Odjela kriminalističke policije PU Mostar koji su ga lišili slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada.

U subotu oko 23:00 sata PU Mostar je obaviještena da je u tijeku tučnjava u Ulici kralja Petra Krešimira IV kod UO “Aldi”. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zatekli ozlijeđene Dž.H. (1999.) iz Blagaja i A.C. (2001.) iz Mostara koji su vozilima Hitne pomoći prevezeni na CUM Mostar.

Kod osobe Dž.H. doktor je konstatirao teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju a kod osobe A.C. su konstatirane lakše tjelesne ozljede i isti je pušten kući.

Operativnim radom na terenu, djelatnici policije su pronašli i lišili slobode počinitelje a radi se o K.S. (2001.), K.S. (1999.), A.B.Š. (2002.) i M.P. (2001.) svi iz Mostara. Isti su zadržani u prostorijama Policijske uprave.

U noći sa subote na nedjelju oko 02:45 sati djelatnici PU Mostar su u Ulici kralja Petra Krešimira IV zaustavili vozilo “Mercedes” kojim je upravljao A.G. (1985.) a kao suvozač je bila osoba M.G. (1995.) oba iz Mostara. Prilikom kontrole, osoba M.G. je dragovoljno predala patroli policije jedan smotuljak sa sadržajem bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed dok vozač A.G. izlazi iz vozila i daje se u bijeg.

Djelatnici policije su istog odmah sustigli te su lišeni slobode i zadržani u prostorijama Policijske uprave. Tom prilikom u vozilu su pronađeni precizna vaga, drobilica i lovački nož.

U nedjelju 23:30 sati djelatnici policije su na lokaciji Bišće polje, ispod TC “PLAZA” , pronašli osobu B.B. (1999.) iz Mostara kod koga je tom prilikom pronađena vrećica u kojoj se nalazilo oko 10 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Osoba je lišena slobode i predana Odjelu kriminalističke policije na daljnji rad.

(www.jabuka.tv)