Mostar: TBF večeras otvara Zimski grad

Koncertom popularnoga splitskog benda TBF u nedjelju će početi ovogodišnji Zimski grad Mostar – “Winterville by Coca-Cola”.

Uoči koncerta, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić službeno će proglasiti otvorenim Zimski grad, koji će se do 7. siječnja 2019. održavati na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog.

Mostarska publika će tijekom svečanosti otvaranja, koja će započeti u 19:30 sati, imati priliku uživati i u nastupu poznatog mađioničara Steffana, uz voditelje programa – glumicu Narodnog pozorišta Mostar Ajlu Hamzić te glumca i glazbenika Bojana Beribaku.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je više od stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara, ali i ostale koji u Winterwillu mogu naći dobru zabavu i mnoštvo interesantnih sadržaja.

Otvaranje će nastupom uveličati i Mostarske mažoretkinje, priopćili su organizatori.

TBF u nedjelju otvara “Advent u Mostaru”

(Fena)


3 komentara

 • Božić je jedan od najvećih blagdana u našem katoličkom kalendaru. Na žalost, postao je plijen komercijalizacije, a njegova duboka poruka postala je pomiješana sa kičem i šljokicama. Također je zapanjujuća praksa priprema za razne festivale. Čak i katolici u Adventu preferiraju zabavu umjesto molitve i sakramenata. Žalosno je vidjeti što je na Zapadu ostalo od Adventa. Istina o Božjem utjelovljenju je uklonjena.

  Postoji značajna razlika između katoličkih proslava i nazovimo ga tako “komercijalno-protestantskog” koji se ušuljao u našu zemlju. Došašće bi trebalo biti vrijeme šutnje, vrijeme duha, a ne vrijeme ugađanja tijelu, vrijeme koje bi se trebalo uzdržati od iskušenja, kako bi se pripremilo na dolazak Gospodina.

  Radost Božića je plod milosti koja stanuje u dušama praktičnih katolika, a koja se kasnije i očituje. Kod pretestantske verzije komercijalizacija, element ometanja, buka u trgovačkim centrima, puno darova, praznina u duši, pa čak i tuga. Prava radost se ne pojavljuje jer ovaj komercijalni uzvik nije djelo milosti, rekao je u intervjuu u dvomjesečnom čaopisu “Savez s Marijom” Slawomir Olejniczak, predsjednik institua. otac Piotr Skarga.

  Komercijalizacija Božića, osim što stvara veliku buku, ima jedan veliki nedostatak: ona je ukorjenjena u kiču, i na taj način ima za učinak – uništavanje duhovnosti. Tamo gdje nema Boga nema istinske biti blagdana i cijeloga života – tamo se ne može pronaći istina i ljepota.

  O tome kako je “Božić” daleko od Božića, možete vidjeti kad promatrate Božićne čestitke: Velika većina čestitki ne sadrži nikakve vjerske elemente. Obično možemo vidjeti Djeda Mraza koji oponaša svetog Nikolu, svijetleće oznake “Sretan Božić”, tu ti tamo je zamjenjen natpisom “Sretni blagdani” , a Novorođenče je negdje nestalo, baš kao i sveta Obitelj.

  Svijet slavi blagdane radi slavlja. Oni su prazni, neplodni, i nemaju nikakve veze s ljudkim životom – to je samo kratka “zimska pauza”. Ne skrivaju to ni Britanci koji umjesto Božića, slave “zimske praznike”, neutralni svjetonazor, bezazlene muslimane, židove, ateiste,… a što je najvažnije – bez Boga i bez vjere, a nakon svega postavljaju zahtjeve.

  Kako se onda mi katolici možemo dobro pripremiti za Božić? Odgovor je jasan i očit. Kroz sakramente, dnevnu molitvu, šutnju i obavezu pokore. Također pokušavam iskoristiti ovu situaciju i napraviti takve želje koje će stvarno izraziti nadu da će ta osoba ispraviti ono što je u redu u životu ili barem usmjeriti svoju pozornost prema Bogu. U takvim slučajevima, ne podnosim nekoliko želja: “Sve najbolje”, “Puno zdravlja”, “Sretni blagdani”, “Puno novaca” … – govori za “Savez s Marijom” Sławomir S., potpredsjednik Instituta. Ks. Piotr Skarga. – U tom kontekstu, želimo drugom “širok put prema paklu” – rekao je Sławomir Olejnichak.

  12
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.