Mostar: Sutra „Pješačenjem do zdravlja – protiv droge“

Manifestacija za sve građane Mostara pod nazivom “Pješačenjem do zdravlja – protiv droge”. održat će se u sutra, a organizira je Hrvatsko planinarsko društvo “Prenj 1933” iz Mostara u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, prenosi Fena.

Kako je kazao predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Prenj 1933” iz Mostara Dražen Pažin, cilj ove manifestacije je da građani masovno posjete planinarski predjel Čabulje, da se tamo rekreiraju i uživaju u planinskom ugođaju.

Za sve zainteresirane osigurat će se besplatan prijevoz autobusima, koji će za Bogodol poći u 9 sati ispred zgrade “Mostarka” u Splitskoj ulici. Nakon rekreacije, predviđen je besplatan ručak ispred planinarskog doma i to popularni grah, zatim odmor i veselje uz kulturno-zabavne sadržaje. Sugrađani mogu doći ispred planinarskog doma vlastitim prijevozom, dodao je Pažin.

Od ove godine formalni partner ove manifestacije postao je i Biciklistički klub “Mostar”, koji će isti dan organizirati biciklijadu od Mostara do Bogodola pod nazivom “Vožnjom bicikla do zdravlja – protiv droge”. U biciklijadi mogu sudjelovati svi građani, a polazak je predviđen u 9 sati ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Za one koji smatraju da je ta dionica biciklijade suviše naporna, Biciklistički klub “Mostar” je predvidio pridruživanje biciklijadi od Goranaca, odnosno od Konobe “Goranci” koja je će građanima ustupiti 30 svojih bicikala na besplatno korištenje tijekom manifestacije. Polazak od Goranaca bit će u vremenu od 10.30 do 11 sati, ovisno o vremenu kada će stići biciklistička karavana iz Mostara. Mostarskim biciklistima pridružit će se i desetak kolega iz Doboja.

Hrvatsko planinarsko društvo “Prenj 1933”, Sportski savez Grada Mostara, te Biciklistički klub “Mostar” pozvali su sve građane na sudjelovanje u ovoj manifestaciji.

“Pozivamo sve od 7 do 77 godina da nam se pridruže na ovom događaju i da provedu još jedan lijepi jesenski dan u planini i učine nešto dobro za sebe i svoje zdravlje”, kazao je predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Prenj 1933” iz Mostara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.