Mostar: Socijalno ugroženima podijeljeni paketi hrane – Jabuka.tv

Mostar: Socijalno ugroženima podijeljeni paketi hrane

Udruženje građana (UG) Brankovac provelo je, do sada, najveću dobrotvornu akciju.

Naime, članovi tog Udruženja su na prostoru cijele Mjesne zajednice (MZ) Brankovac prikupljali novac, te na taj način osigurali humanitarnu pomoć za sve starije osobe slabijeg materijalnog stanja u tom dijelu Mostara. Akcija je provedena u vrijeme mjeseca ramazana, te uoči predstojećeg Bajrama, kazali su iz tog Udruženja.

“Ciljali smo na našu mjesnu zajednicu i podijelili paketa za koga god smo dobili informaciju da je u stanju potrebe.

Ovo smo nazvali bajramskim paketima, koji sadrže sve potrebno – od higijene do namirnica, kako bi naši stariji sugrađani, koji se ne mogu starati sami o sebi, spremno dočekali Bajram”, izjavio je za StarMo o toj akciji predsjednik UG Brankovac, Haris Behram, prenosi Dnevni list.

U akciji je učestvovao veliki broj članova UG Brankovac, koji su se i do sada istakli u brojnim akcijama Udruženja, a ovom, predbajramskom aktivnošću, koordinirali su Irma Ćupina i Adnan Čolaković.

“Uspjeli smo ‘pokriti’ kompletnu našu mjesnu zajednicu”, dodao je Behram.

Podsjećanja radi, UG Brankovac zadnjih godina provelo je niz značajnih akcija za dobrobit lokalne zajednice, poput kampanje o štetnosti opojnih droga, alkohola i kocke, zatim su radili na pošumljavanju istočnih padina iznad Mostara, čišćenju smeća oko Četvrte osnovne škole, organizirali su sportske turnire.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.