Mostar: Širokobriježanin i još dva franjevca u nedjelju se zaređuju za svećenike

U nedjelju 25. lipnja 2017. biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić će u Mostaru u katedrali Marije Majke Crkve, pod svetom misom u 10 sati, zarediti za svećenike đakone fra Zvonimira Pavičića, fra Alena Pajića i fra Augustina Čordaša.

Fra Zvonimir Pavičić rođen je 25. listopada 1989. u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu. Na Humcu je 10. srpnja 2011. položio svoje prve privremene zavjete. Doživotne zavjete položio je 20. rujna 2015. godine. Za đakona je zaređen 26. veljače 2017. godine.

Fra Zvonimir Pavičić

Fra Alen Pajić rođen je 19. veljače 1988. u Tesliću. Osnovnoškolsko obrazovanje pohađao je na Počitelj Brdu i u Čapljini, a srednjoškolsko u Čapljini i Čitluku. Prve privremene zavjete dao je na Humcu, 15. srpnja 2010. godine. Doživotne zavjete položio je u Međugorju, 14. rujna 2014., a za đakona je zaređen 26. prosinca 2015. godine.

Fra Alen Pajić

Fra Augustin Čordaš rođen je 21. prosinca 1989. u Sarajevu, a u Mostaru je završio osnovnu i srednju školu. Na Humcu je 15. srpnja 2010. godine položio svoje prve privremene zavjete. Doživotne zavjete položio je u Međugorju 2014., a 2016. godine diplomirao je u Zagrebu te je zaređen 26. prosinca 2016.godine u Mostaru.

Fra Augustin Čordaš

“Ovo je jako važan događaj za našu župu, a i za Framu, jer fra Alen trenutno djeluje u našoj župi, a fra Zvonimir je bio dugogodišnji član naše Frame. Posebno smo radosni zbog našega fra Zvone, kojem se zahvaljujemo na svemu što je učinio za našu Framu, a posebno na tome što se odazvao na Božji poziv kojega smo, vjerujemo, izmolili s onim desetkom za duhovna zvanja u našoj župi i Frami, kojega molimo svakoga petka na našim susretima”, piše Frama.ba.

“Uključimo u svoje molitve sve ovogodišnje ređenike. Neka im Gospodin uvijek bude putokaz u njihovom svećeničkom putu”, naveli su iz Frame.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Sinoć predvodio misi u Međugorju s toliko sigurnosti i suvereniteta da sam morala ić progooglat i reć: blago majci čija te utroba nosila.

  • Mora mu se priznati da je sinoć na Misi-Homiliji u Međugorju govorio briljantno,tečno, jasno i razumljivo svakom vjerniku.
    Inače je dobar govornik, ima duha i zna ga ponijeti baš onoliko koliko triba za dobru, zanimljivu i poučnu propovijed koja ne smije biti dosadna i predvidliva nego onako jasna ,razgovijetna s porukom koja može doprijeti do svakog srca koje je otvoreno za Božju Riječ.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.