Mostar se ističe po “pucanju” brakova, u ŽZH 31 razvod

Crna bračna statistika pokazuje da je posljednjih 10 godina u BiH “puklo” 20.000 brakova.

Nažalost, ni ova godina nije bila po tome ništa bolja. Agencija za statistiku objavila je da su u prvih šest mjeseci razvedena 1.082 para, što predstavlja povećanje od 14,98 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći broj parova razvede se nakon pete godine braka, više od tisuću, no sve je više instant brakova, koji traju samo godinu, piše Dnevni avaz.

Alarmantne brojke su i za prošlu godinu, u kojoj je razveden 1.961 par, što predstavlja povećanje od 9,13 posto u odnosu na 2016. godinu, navodi se u podacima Agencije.

Po razvodima prednjače Tuzlanska županija, s 266 razvoda, zatim Unsko-sanska sa 196 te Županija Sarajevo sa 164 razvoda. Najmanje razvedenih brakova zabilježeno je u HBŽ-u, njih pet, dok je u ŽZH registriran 31 razvedeni brak. Među gradovima i općinama ističe se Mostar, gdje su se razvela 73 para, dok na primjer u Bosanskom Petrovcu, Kladnju, Varešu, Čitluku još vjeruju u brak. Tamo nije bilo razvoda, stoji u podacima Federalnoga zavoda za statistiku.

(www.jabuka.tv)
6 komentara

  • Normalno da ce pucati. Sinoc sam bio u drugom nacinu upoznao sam 3 mlade mame i ostavile su mi brojeve, bio sam direktat i rekao da zelim samo provod i pristale su na to. Pa vi pustite svoje zene u grad i cudite se kad vas pocmu varati..

    6
    1
  • E pa Fangla dragi, ako su one glupe i nemoralne, pa ti budi faca pa nemoj pristajati na to…Zašto bi bio dio sudionik i suučesnik razaranja jedne obitelji…Očito Sotona ima strašnu moć nad puno ljudi. Pored toliko slobodnih cura, nemoj se spuštati na tako niske grane…Izbriši te brojeve i zaboravi za sva vremena…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.