MOSTAR: SDP ide s hrvatskim kandidatom za gradonačelnika?

U SDP-u se ozbiljno razmišlja da na idućim lokalnim izborima idu s hrvatskim kandidatom za gradonačelnika Mostara, odnosno u ovome slučaju Hrvatom, koji će nositi izbornu listu, doznaje Dnevni list od izvora bliskih ovoj stranci.

Još se čeka odluka

Kako pojašnjava naš izvor, konačna odluka još nije poznata, jer u ovoj stranci, baš kao i u svim ostalima prvo čekaju vidjeti što će se dogoditi s mostarskim Statutom i načinom na koji će se uopće održavati lokalni izbori, s obzirom kako je poznato da je Ustavni sud ukinuo odredbe za izbor vijećnika sa šest gradskih područja. No, bez obzira kakva odluka bila, smatraju da imaju velike šanse na idućim izborima, a to im, tvrdi sugovornik, pokazuju i ankete koje su dosad radili.

Prema njima, ova stranka trenutačno jako dobro stoji na području grada, a što je zanimljivo, velike šanse im se daju i na području na kojima većinski žive Hrvati, što je osim po njihovim anketama vidljivo i po povećanom broju dolazaka Hrvata na tribine koje se organiziraju. To se vidjelo i na posljednjoj održanoj nedavno u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, na kojoj je bio povećan broj Hrvata, pogotovo mlađe populacije.

Privući glasove

Upravo iz tih razloga, kako kaže sugovornik, jedna od ideja je da idu s Hrvatom koji bi mogao privući i određeni broj glasova. O potencijalnim imenima koja bi mogla doći u opticaj, rekao je da je još prerano govoriti. Naš sugovornik je ponovio kako je riječ zasada samo o ideji, pa nije isključio ni druge.

„Zašto mora biti Hrvat? Ne mora. Može biti i Srbin. Odluka će se tek donijeti. O svemu tome je prerano govoriti, sve su to spekulacije. Samo je sigurno da smo mi već odavno krenuli s aktivnostima koje svakodnevno obavljamo, komentirao je. Uvjeren je kako će stranka prije svega ostvariti mnogo bolje rezultate nego na prethodnim lokalnim izborima i povećati broj mandata. Trenutačno SDP ima tri vijećnika u Gradskom vijeću: Nedjeljka Prljetu, Elvira Zlomušicu i Nazifa Derviškadića. Na zadnjim lokalnim izborima listu SDP-a je nosila Selma Jakupović, koja je na zadnjim parlamentarnim izborima ušla u Zastupnički dom FBiH pa je njezino mjesto u Vijeću popunio Derviškadić.

Nije važna nacionalnost, nego kvaliteta

Na naše pitanje hoće li SDP ponuditi Hrvata za gradonačelnika iz Gradskog odbora SDP-a Mostar su komentirali kako o tome nema ništa službeno, niti se još razmišlja o imenima. Rekli su kako o nacionalnostima nisu, niti će voditi računa, te da je to najmanje bitno za njih. Oko izbora osobe koja će nositi listu, istaknuli su kako će presuditi isključivo kvaliteta kandidata, a ne nacionalnost.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.