Mostar: SDA blokirao kupnju hotela Ero

Kupnju hotela Ero blokira SDA, objavio je Večernji list navodeći kako je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije za adaptaciju pripremila 820.000 KM.

”Dogovoreno je da će Vlada HNŽ-a platiti 1.100 KM za četvorni metar spomenutoga hotela, sve zakonske procedure su ispoštovane, ali onda je došlo do zastoja”.

Novine su objavile kako se ”čeka na odgovor bošnjačkih predstavnika u vlasti”, koji ”još nisu dali zeleno svjetlo za završetak procedure”.

Podsjećamo, županijski premijer Nevenko Herceg krajem ožujka potvrdio je kako su sve predradnje potrebne za kupovinu hotela Ero obavljene.

”Nadam se kako ćemo uskoro staviti točku na ‘i’ kada je taj projekt u pitanju”, rekao je Herceg i dodao kako podstanarstvo županijskih institucija ”svake godine košta više od milijun maraka”.

”Pored smanjenja troškova njihova najma, a time i ukupnih troškova županijske javne uprave, ovom mjerom želimo osigurati i bolju funkcionalnost, pružiti bržu i kvalitetniju uslugu građanima, ali i uspostaviti bolji nadzor nad radom državnih službenika i namještenika”, rekao je Herceg.

Naveo je kako bi, uza županijska ministarstva i uprave te dio zavoda, u hotel Ero mogla preseliti i županijska Skupština koja, također, nema uvjetne prostorije za normalno funkcioniranje.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.