Mostar – Sarajevo: U kilometarskoj gužvi prema Jablanici preminuo srčani bolesnik

U poslijepodnevnim satima hitna pomoć je bila obaviještena da je muškoj osobi u kilometarskoj gužvi pozlilo u Jablanici, a kako je potvrđeno za Avaz.ba muškarac je nakon toga i preminuo.

Odmah nakon poziva, službenici hitne pomoći iz Jablanice su izašli na lice mjesta i muškarcu ukazali hitnu liječničku pomoć te ga odmah prevezli u Dom zdravlja.

Riječ je o muškoj osobi inicijala D.K. (1946.) iz Banja Luke, koji je primljen u hitnu pomoć u Jablanici bez svjesti i bez znakova života, konstatirali smo da je smrt nastupila momentalno, rekla je doktorica u Domu zdravlja Jablanica dr. Škobalj Zijada.

Prema riječima liječnice Škobalj nesretni muškarac je bio srčani bolesnik, te je iz Banja Luke sa svojim prijateljima krenuo u Nevesinje na dodatne liječničke preglede.


Promet između Sarajeva i Mostara na središnjem autocesti M-17 u Jablanici zaustavljen je zbog snijega i popriječenih tegljača.

Zbog popriječenih teretnih vozila zaustavljen je promet na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Jablanica, navodi se u izvješću Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Službe za održavanje cesta su na terenu.

Mnogi čitatelji portala Jabuka.tv izvijestili su redakciju kako već preko tri sata se nalaze u mjestu Donja Jablanica i kako nema nikakvih naznaka da će se promet uskoro uspostaviti.

U mjestu Podbrežju kod Jablanice na magistralnom putu M-17 nalaze se zaglavljena dva autobusa.

Riječ je o jednom autobusu mostarske tvrtke “Autoprevoz bus” i drugom sa hrvatskim registracijskim oznakama, saznaje Avaz.ba.

U izvješću BiHAMK.ba u 20.15h saznaje se da je počelo je propuštanje vozila na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanica za smjer Mostar-Jablanica. U suprotnom smjeru promet je i dalje zaustavljen.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.