Mostar: Promoviran dokumentarni film “Ćubi uz rub igrališta”, posvećen novinaru Ivanu Ćubeli Ćubiju

Promocija dokumentarnog filma “Ćubi uz rub igrališta” održana je u ispunjenoj maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Ivan Ćubela bio je sportski novinar iz Mostara, i svojim djelovanjem u mnogočemu je obilježio sportsko novinarstvo u BiH. Rođen je 1964. u Mostaru, gdje je proveo čitav svoj životni i radni novinarski vijek. Prije dva tjedna navršilo točno 10 godina otkad je ovaj novinar preminuo.

A film autora Alberta Pehara “Ćubi uz rub igrališta” nastao je u produkciji Naše TV,  a o glavnom junaku filma govore 22 sugovornika, kolege iz medija, među kojima su i širokobriješki novinari Marko Knezović Ćopo i Mario Marušić, mnogi prijatelji, treneri i igrači iz HŠK Zrinjski.

Sve one koji su htjeli pogledati ovaj dokumentarac pozdravili su autor filma Albert Pehar i novinar i profesor Veselko Čerkez, koji je bio glavni urednik Radio postaje Mostar, u vrijeme dok je Ćubela na njoj radio.

Prije prikazivanja filma novinarka Ana Marija Dedić je poklonila cvijeće majci pokojnog novinara, Kati Ćubela koja je također htjela vidjeti premijerno prikazivanje filma o svome sinu.

Film je podijeljen na etape Ćubelinog djelovanja kroz godine i medije u kojima je radio.

Ćubela je uz Miroslava Micana Kordića jedan od ključnih pokretača obnove rada HŠK Zrinjski Mostar nakon rata, a kroz film se prati i njegova povezanost s Lukom Modrićem dok je nosio dres Plemića.

Flm će se prikazati u srijedu i na Našoj TV od 20 sati.

(www.jabuka.tv)

 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.