Mostar: Premijerno izvedena predstava Kisik – tražilo se mjesto više

Predstava “Kisik”, nastala u koprodukciji HNK Mostar i Mostarskog teatra mladih, premijerno je izvedena u četvrtak navečer u dupke ispunjenoj maloj sceni HNK Mostar, javlja agencija Anadolija.

Direktorica MTM-a i redateljica predstave Tanja Miletić Oručević ističe kako je ovo izuzetno zahtjevan projekt za redatelja i glumce, te da se na predstavi intenzivno radilo više od mjesec i pol dana. U predstavi prema tekstu Ivana Viripajeva, kako ističe, igraju Jelena Kordić Kuret i Ivan Skoko, dok je autor glazbe Husein Oručević.

“Jako mi je drago da smo u koprodukciji s HNK-om napravili jednu zajedničku predstavu koja će, nadam se, biti na radost publike koja dolazi u HNK, ali i u MTM”, kazala je Miletić Oručević za agenciju Anadolija, napomenuvši da je ova koprodukcija rezultat dosadašnje suradnje, koja će se, vjeruje ona, nastaviti na zadovoljstvo teatarskih kuća, ali i publike kako u Mostaru tako i drugim gradovima u kojim budu gostovali.

Autor drame, ruski pisac mlađe generacije Ivan Viripajev, jedan je od najzanimljivijih i u svijetu najizvođenijih autora novijeg ruskog dramskog pisma.

“U Bosni i Hercegovini dosad nije izvođen, tako da koprodukcijska predstava HNK Mostar i Mostarskog teatra mladih, nosi epitet i praizvedbe u državi”, s ponosom je naglasila Miletić Oručević.

Zadovoljstvo ovom predstavom nije skrivao ni direktor HNK-a Ivan Vukoja, koji je naglasio kako je ovo nastavak njihove suradnje s ostalim teatarskim kućama, što smatra veoma značajnim za kulturnu scenu grada na Neretvi.

“Tema predstave je generacija rođena osamdesetih koja traži svoje mjesto pod nebom u 21. stoljeću, unutar svih globalnih i globalističkih procesa. Pokušava predvrednovati sve vrijednosti i vidjeti koja je uloga i pozicija današnjeg mladog čovjeka u svijetu koji ga okružuje”, kazao je Vukoja za agencija Anadolija.

“Predstava je vrlo aktualna, na momente čak i provokativna, ali je tako napravljena da pruža užitak i gledanja i slušanja”, jedinstveni je stav publike koja je 75 minuta prikovana za stolice uživala u fantastičnoj izvedbi priče, na koju nije imuna niti jedna generacija današnjice.

Reprizna izvođenja predstave “Kisik” održat će se u petak i subotu, 8. i 9. travnja u HNK Mostar, s početkom u 20.00 sati.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.